pannekaker
Luftige pannekaker med Farris
Pannekaker må ikke være flate. Lag luftige godsaker i stekepanna med litt bakepulver og brusende boblevann.
![Stabel med nystekte pannekaker på hvit tallerken, toppet med yoghurt og ferske jordbær. Rustikk trebakgrunn.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/2IeU2uTlSPqgAcEBgr0ORO/5a8771cd95c232a3e807a9bcb5da37cc/pannekaker.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
30min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
3 stkegg
3 dlfarris (spe med mer om nødvendig)
en halv dlmatfløte
4 dlhvetemel
2 sssukker
1 tsbakepulver
en halv tssalt
2 sssmør til steking
Fremgangsmetode
Bland det våte i det tørre og rør ut alle klumpene. Skill gjerne ut litt eggehvite og pisk den litt for hånd. Ha hviten i røren til slutt for ekstra luft.
La røren stå og kose seg i minst en halvtime.
Stek små, tykke pannekaker gylne på begge sider.
Ha på hva du vil. Disse er gode med rørt blåbærsyltetøy eller dynket i lønnesirup.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆