Til hovedinnhold
pannekaker

Pannekaker med bacon

Hjemmelagede pannekaker er lett å røre sammen. Fyll dem med sprøstekt bacon og blåbærsyltetøy.

Pannekaker med bacon

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

hvetemel

salt

melk

egg

smør (til steking)

bacon

blåbærsyltetøy

Fremgangsmetode

Ha 5 dl hvetemel og ½ ts salt i en bakebolle. Pisk sammen 8 dl melk og 4 egg, bland med melet og pisk til en glatt røre, gjerne med en kjøkkenmaskin.
La røren svelle i ca. 15 minutter.
Stek en og en øse med røre i en mellomvarm panne med litt smør. Vri litt på pannen slik at røren fordeler seg i et tynt lag.
Stek til gyllen på undersiden, snu og stek videre på den andre siden. Legg over på en tallerken og stek til det ikke er mer røre igjen.
Sprøstek bacon i en varm panne og la baconet renne av seg på litt kjøkkenpapir. Server nystekte pannekaker med sprøstekt bacon og blåbærsyltetøy.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆