Til hovedinnhold
pasta

Billig gnocchi med tomatsaus

Potetene du har til overs må du ikke kaste. Du kan lage fersk pasta av dem i stedet. Det kalles gnocchi, og er godt med en enkel tomatsaus eller annen pastasaus til.

Billig gnocchi med tomatsaus. Hjemmelaget gnocchi av potet, med hjemmelaget tomasaus, servert i lys pastabolle med fersk basilikum, på lys trebakgrunn.

20min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Gnocchi:

6stkbakepoteter (store, melne)

2tsolivenolje

1stkeggeplomme (stor)

1sskaldt vann

en halvtsrevet muskatt

1tssalt og pepper

1ssfinhakket bladpersille

3neverhvetemel (spe til riktig konsistens)

Tomatsaus:

2ssolje

2feddfinhakket hvitløk

1stkfinhakket løk

1bokshakkede hermetiske tomater

2sstomatpuré

2ssFinhakket basilikum

1tssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 200 grader.
Vask og tørk potetene og legg dem på en stekeplate. Gni dem inn med olivenolje og stek til de er møre, cirka 1 time.
Avkjøl i 5 minutter og del i to. Grav ut kjøttet med en skje, og kast skallet. Gjør dette med alle potetene og mos kjøttet til en fin og luftig mos.
Ha eggeplommen i en bolle med 1 ss kaldt vann. Krydre med salt, pepper, muskat og bladpersille og rør godt sammen.
Rør inn potetmosen og deler av melet til en deig.
Rull en liten kule og kok i lettsaltet vann i 2–3 minutter til den flyter opp. Hvis den går fra hverandre under koking må du ha i litt mer mel. Dersom den er veldig fast kan du ha i mer vann.
Del deigen i 6 og rull den ut til lange, tynne pølser. Ikke kna deigen, da kan gnocchiene fort bli seige. Tenk at de skal som bli deilige og luftige puter.
Skjær pølsene opp i biter på 2–3 cm, og lag gjerne mønster i dem med en gaffel.

Tomatsaus

Varm olje i en stor stekepanne. Ha i løk og stek blank på medium varme, og stek hvitløken det siste minuttet.
Tilsett tomater og tomatpuré. Kok opp og la sausen småputre i 10–15 minutter.
Tilsett basilikum og smak til med salt og pepper.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Ha gnocchi i det kokende vannet og kok i 2–3 minutter til de flyter opp. Bruk en hullsleiv til å flytte dem fra kjelen til stekepannen med saus.
Serveres med litt frisk basilikum.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit