pasta
Hjemmelaget pasta pesto
Du trenger ikke spesialutstyr for å lage pasta hjemme. Her får du tipsene som gir deg en smidig deig og vellykket resultat. Server med hjemmelaget pesto - og hele familien blir lykkelig.
1min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 gtipo 00 hvetemel
4 stkegg
4 tshvitvin
4 tsolivenolje
1 tssalt
Dette trenger du til basilikumpesto:
1 pottebasilikum (stilker og blader)
1 dlpinjekjerner (ristet gylne i tørr panne)
1 nevefinrevet parmesan
1 dlgod olivenolje
1 klypesalt og pepper (smak til)
1 feddfinhakket hvitløk
1 tssitronsaft
Fremgangsmetode
Denne fremgangsmåten gjelder for fire personer hvis hver og en lager sin egen porsjon. Skal du lage 4 porsjoner, bruker du alle fire eggene, all oljen og vinen samtidig.
Legg melet på benken og form en fordypning i melet.
Knekk egget i fordypningen. Rør egget i litt av melet med en gaffel.
Hell på vin og olje. Rør og ta med mer og mer mel for hver gang du rører.
Elt deigen godt med hendene. Bruk opp mot 10 minutter.
Del deigen opp i emner hvis du lager en stor porsjon. Ta frem en lang kjevle eller kjevlepinne. Strø på nok mel og kjevle deigen rund og ganske tynn slik at den nesten er gjennomsiktig. Strø på mer mel.
Bruk litt tid på denne kjevlingen, for den er veldig viktig.
Skjær deigen i tynne strimler.
Kok pastaen ca 1 minutt i fosskokende, saltet vann. Nå kan du ha pastaen over i pestoen og la den ligge i sausen maks 2 minutter før du serverer pastaen.
Slik lager du basilikumpesto
Ha stilker og blader fra basilikumen i en blender.
Rist 1 dl pinjekjerner i en panne slik at de blir lett gylne, men ikke brent.
Finriv en stor neve (med topp på) med parmesan. Legg pinjekjerner og parmesan i blenderen sammen med hvitløk og basilikum.
Hell på god olivenolje. Blend til en deilig puré. Smak til med sitronsaft, pepper og salt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆