Til hovedinnhold
pasta

Jukselasagne med karbonadedeig

Lasagne i panne er en lynrask juksevariant av hjemmelaget lasagne. Her trenger du kun å steke karbonadedeigen, blande den med en enkel tomatsaus, hive i pasta farfalle (eller lignende) og toppe med ost mot slutten.

Jukselasagne med karbonadedeig og farfalle pasta, laget i stekepanne. Servert med mozzarella og fersk basilikum.

25min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gkarbonadedeig

1stkgul løk

3feddhvitløk

2bokserhermetiske tomater

2sstomatpuré

1tssalt og pepper

1tstørket timian

1ssolje til steking

250gtørr pasta (gjerne farfalle)

4dlvann (mer om nødvendig)

200gkremost (fks. ricotta)

125gfersk mozzarella

2dlfinrevet parmesan

Fremgangsmetode

Start med å lage tomatsausen. Hakk løk og surr i en gryte med litt olje. Tilsett knust og hakket hvitløk, salt, pepper og timian og surr videre til alt er mykt.
Ha i tomatboksene og tomatpuré og la det syde under lokk. Stek karbonadedeigen i en panne med lokk og litt høye kanter. Salte og pepre.
Hell over tomatsausen når kjøttet er klart. Hell over vann, tilsett pasta og trykk den ned i sausen. La det syde under lokk til pastaen er al dente, cirka 10 minutter eller det som står på pakken.
Trykk deretter biter av mozzarellaen ned i pastaen og legg skjeer med kremost på toppen. Strø halvparten av den finrevede parmesanen over det hele til slutt.
Stek videre i et par minutter under lokk, til alt er varmt og osten smeltet. Dryss over hakket basilikum og resten av parmesanen rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit