pasta
Jukselasagne med karbonadedeig
Lasagne i panne er en lynrask juksevariant av hjemmelaget lasagne. Her trenger du kun å steke karbonadedeigen, blande den med en enkel tomatsaus, hive i pasta farfalle (eller lignende) og toppe med ost mot slutten.

25min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400gkarbonadedeig
1stkgul løk
3feddhvitløk
2bokserhermetiske tomater
2sstomatpuré
1tssalt og pepper
1tstørket timian
1ssolje til steking
250gtørr pasta (gjerne farfalle)
4dlvann (mer om nødvendig)
200gkremost (fks. ricotta)
125gfersk mozzarella
2dlfinrevet parmesan
Fremgangsmetode
Start med å lage tomatsausen. Hakk løk og surr i en gryte med litt olje. Tilsett knust og hakket hvitløk, salt, pepper og timian og surr videre til alt er mykt.
Ha i tomatboksene og tomatpuré og la det syde under lokk. Stek karbonadedeigen i en panne med lokk og litt høye kanter. Salte og pepre.
Hell over tomatsausen når kjøttet er klart. Hell over vann, tilsett pasta og trykk den ned i sausen. La det syde under lokk til pastaen er al dente, cirka 10 minutter eller det som står på pakken.
Trykk deretter biter av mozzarellaen ned i pastaen og legg skjeer med kremost på toppen. Strø halvparten av den finrevede parmesanen over det hele til slutt.
Stek videre i et par minutter under lokk, til alt er varmt og osten smeltet. Dryss over hakket basilikum og resten av parmesanen rett før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆