pasta
Kremet pasta med krabbe og frisk sitronsaus
Lag hverdagsmat med krabbe, kremet pasta og en vidunderlig sitronsaus. Middagen er klar på kun 20 minutter!

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
2ssolivenolje
2sssmør
1stkgul løk (finhakket)
2feddfinhakket hvitløk
2stksitroner (gjerne økologiske, saften)
2ssrevet sitronskall
3dlkremfløte
1dlgrønnsakskraft
1tsflaksalt
en fjerdedeltsnykvernet pepper
1tssukker (smak til)
200gkrabbekjøtt (hvitt, f.eks. Lofoten Hvitt krabbekjøtt naturell)
300gfersk tagliatelle (eller fettuccine + pastavann)
1dlrevet parmesan
4stkkrabbeklør (kan sløyfes)
2ssbasilikumblader (finhakket)
Fremgangsmetode
Varm opp olje og smør i en dyp stekepanne på middels sterk varme. Surr løk under omrøring til den blir myk og blank.
Tilsett hvitløk, sitronsaft og revet sitronskall. Rør om og la det surre 1 minutt.
Rør inn fløte og kraft, kok opp under omrøring og la sausen småputre i ca. 10 minutter. Krydre med salt og nykvernet pepper. Smak til med sukker for å balansere syrligheten.
Kok pasta som anvist på pakningen. Hell av kokevannet, men ta vare på litt til pastasausen. Hvis sausen blir for tykk, kan den spes med litt av pastavannet.
Rør krabbekjøttet inn i sitronsausen og vend alt godt sammen med den ferdigkokte pastaen. Dryss på revet parmesanost og server med krabbeklør og finhakket basilikum.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆