pasta
Makaronigrateng med kjøttdeig og grønnsaker
Makaronigrateng er en utvidelse av barnas favoritt, makaroni med ost. Gi den et løft med kjøttdeig, eller karbonadedeig, og grønnsaker.

10min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
3dlmakaroni
3sshvetemel
5dllettmelk
en fjerdedelstkpurre
en halvstkbrokkoli
1stkegg
2dlrevet ost
400gkarbonadedeig eller kjøttdeig
salt og pepper
Salat:
1posemiddelhavssalat
1pkcherrytomater
4ssolivenolje
1sseddik
Fremgangsmetode
Kok 3 dl makaroni etter anvisning på pakken. Hell av vannet.
Ha 5 dl lettmelk i en kasserolle og rør ut 3 ss hvetemel. Kok opp og la sausen småkoke i 3 minutter, til den tykner og trekk av varmen. Smak til med salt og pepper.
Sett ovnen på 220 grader. Finhakk ¼ purre og ½ brokkoli.
Rør inn 1 lettpisket egg i den hvite sausen og vend inn 1 dl revet ost, kokt makaroni og grønnsaker.
Stek 400 g kjøttdeig i 1 ss olje, ½ ts salt og ½ ts pepper.
Fordel halvparten av makaroniblandingen i en ildfast form. Legg kjøttdeigen over makaronien, og avslutt med resten av makaroniblandingen. Topp med 1 dl revet ost. Stek i 10 minutter, til osten er smeltet og gyllen.
Server med en enkel tomatsalat til: Bland 1 pose middelhavssalat med 1 pk cherrytomater delt i to. Hell over 4 ss olivenolje og 1 ss eddik.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆