Til hovedinnhold
pasta

Makaronigrateng med kjøttdeig og grønnsaker

Makaronigrateng er en utvidelse av barnas favoritt, makaroni med ost. Gi den et løft med kjøttdeig, eller karbonadedeig, og grønnsaker.

Grateng med makaroni

10min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

3dlmakaroni

3sshvetemel

5dllettmelk

en fjerdedelstkpurre

en halvstkbrokkoli

1stkegg

2dlrevet ost

400gkarbonadedeig eller kjøttdeig

salt og pepper

Salat:

1posemiddelhavssalat

1pkcherrytomater

4ssolivenolje

1sseddik

Fremgangsmetode

Kok 3 dl makaroni etter anvisning på pakken. Hell av vannet.
Ha 5 dl lettmelk i en kasserolle og rør ut 3 ss hvetemel. Kok opp og la sausen småkoke i 3 minutter, til den tykner og trekk av varmen. Smak til med salt og pepper.
Sett ovnen på 220 grader. Finhakk ¼ purre og ½ brokkoli.
Rør inn 1 lettpisket egg i den hvite sausen og vend inn 1 dl revet ost, kokt makaroni og grønnsaker.
Stek 400 g kjøttdeig i 1 ss olje, ½ ts salt og ½ ts pepper.
Fordel halvparten av makaroniblandingen i en ildfast form. Legg kjøttdeigen over makaronien, og avslutt med resten av makaroniblandingen. Topp med 1 dl revet ost. Stek i 10 minutter, til osten er smeltet og gyllen.
Server med en enkel tomatsalat til: Bland 1 pose middelhavssalat med 1 pk cherrytomater delt i to. Hell over 4 ss olivenolje og 1 ss eddik.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit