pasta
Pasta bolognese med rosmarin og parmesan
Pasta med tomatbasert kjøttsaus er nesten som en nasjonalrett i Norge, og et kjent innslag på restaurantmenyer i hele den vestlige verden. Pasta bolognese kommer fra Bologna i Nord-Italia. Der blir den servert med tagliatelle, som er bredere enn tradisjonell spagetti.

25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400gfersk fullkornspasta
1feddhvitløk
1nevebladpersille
1ssfrisk rosmarin
20grosiner
2ssolivenolje
400gkjøttdeig av svin
4dltomatsaus
3ssketsjup
1stkkjøttbuljongterning
2sstomatpuré
50gparmesan
Fremgangsmetode
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Finhakk hvitløk, persille, rosmarin og rosiner. Fres i olje til alt er mykt, og tilsett kjøttdeig. Stek og hakk kjøttdeigen i biter.
Tilsett tomatsaus og 2 ss ketsjup. Kok i ca. 5-10 minutter.
Legg nykokt pasta med kjøttsausen på en tallerken, og dryss parmesan og litt rosmarin på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆