pasta
Fettuccine med chili og kylling
Italienerne rynker kanskje på nesa, men vi blander kylling og pasta med god samvittighet. Resultatet? En varm og selvsikker favoritt med masse smak.

15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gCoop Fettuccine
200 gCoop Kylling Lårfilet
2 feddhvitløk
2 stkrød chili
en halv dlÄnglamark Extra Virgin Olivenolje
8 stkperletomater
75 gparmesan
1 håndfullbasilikum
Fremgangsmetode
Sett på pastavannet. Finhakk hvitløk og chili, og grovhakk tomatene. Husk at chili kan variere i styrke, så smak litt før du tilsetter alt.
Varm olivenolje i en panne på middels varme. Tilsett chili og hvitløk og la det surre i pannen til det er mykt. Pass på at hvitløken ikke blir brent.
Stek kyllingen i chilioljen i et par minutter. Vend inn tomatene og stek til det er gjennomvarmt.
Kok pastaen til den er “al dente”. Bruk en kjøkkenklype og løft pastaen over i pannen. Bland godt, drys over parmesan og server med frisk basilikum.
Tips:
Olivenolje gjør hele forskjellen. En god extra virgin olivenolje setter prikken over i-en på pastaretten. Drypp litt over rett før servering, det fremhever smakene og gir en rund og fyldig finish.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆