pasta
Pasta med chili og kylling
Italienerne rynker kanskje på nesa, men vi blander kylling og pasta med god samvittighet. Resultatet? En varm og selvsikker favoritt med masse smak.

15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400gCoop Fettuccine
200gCoop Kylling Lårfilet
2feddhvitløk
2stkrød chili
en halvdlÄnglamark Extra Virgin Olivenolje
8stkperletomater
75gparmesan
1håndfullbasilikum
Fremgangsmetode
Sett på pastavannet. Finhakk hvitløk og chili, og grovhakk tomatene. Husk at chili kan variere i styrke, så smak litt før du tilsetter alt.
Varm olivenolje i en panne på middels varme. Tilsett chili og hvitløk og la det surre i pannen til det er mykt. Pass på at hvitløken ikke blir brent.
Stek kyllingen i chilioljen i et par minutter. Vend inn tomatene og stek til det er gjennomvarmt.
Kok pastaen til den er “al dente”. Bruk en kjøkkenklype og løft pastaen over i pannen. Bland godt, drys over parmesan og server med frisk basilikum.
Tips:
Olivenolje gjør hele forskjellen. En god extra virgin olivenolje setter prikken over i-en på pastaretten. Drypp litt over rett før servering, det fremhever smakene og gir en rund og fyldig finish.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
