pasta
Pasta med scampi
Spaghetti ai gamberi gir en smak av italiensk sommer, uansett årstid. I denne oppskriften bruker Chef Safina scampi, men du må gjerne variere med reker.

10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 pkCoop Scampi naturell
400 gCoop Spaghetti
1 stkløk
3 feddhvitløk
1 stkchili
8 stkperletomater
1 stkÄnglamark sitroner
1 og en halv dlvann
2 sssmør
1 pottepersille
2 stkbrødskiver
1 dæsjCoop olivenolje
1 klypesalt
Fremgangsmetode
Kok opp pastavann, tilsett salt og ha i pastaen. Kok til den er “al dente”.
Mens pastaen koker: Hakk løk, finhakk chili og hvitløk og grovhakk tomatene. Press sitronen, sil saften og bland med 1,5 dl vann.
Varm 2 ss olivenolje i en panne og fres scampiene raskt på middels/høy temperatur i ca. 1 min. De må ikke bli seige. Løft scampien ut av pannen. Ikke skyll pannen! Vi skal ta vare på smakene.
Ha 2 ss smør, løk, chili, hvitløk og tomater i pannen og la det surre et par minutter før du tilsetter sitronvannet. Kok opp til ca. halvparten er redusert.
Legg så scampien tilbake i pannen og løft den ferdig- kokte spaghettien over i pannen med en kjøkkentang. Bland godt og juster med litt pastavann til du får ønsket konsistens.
Lag pangrattato:
Rist brød- smuler i olivenolje og tilsett gjerne urter, hvitløk og/eller chili.
Servering:
Dryss over finhakket persille og pangrattato. Buon appetito!
Chef Safinas beste tips til skalldyrpasta
I Italia bruker de ikke parmesan på fisk og skalldyr, men gjerne ristede, sprø brødsmuler.
Bruk få, gode ingredienser som hvitløk, olivenolje, chili, en skvis med sitron og ferske skalldyr.
Ikke drukne smaken med fløte, la sjømaten få skinne!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆