pasta
Pasta med sitron
Pasta al Limone er en klassisk italiensk pastarett med fløte, sitron og parmesan. Bruk gjerne ekstra saftige og gode Amalfi-sitroner når de er i sesong.
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gtagliatelle (eller annen pasta)
30 gsmør
1 feddhvitløk
2 stksitroner (gjerne Sorrento-sitroner)
2 dlkremfløte
100 gparmesan (revet)
1 klypesalt
1 klypenykvernet pepper
4 sspersille (hakket)
Fremgangsmetode
Kok pastaen som anvist på pakken. Hell av kokevannet, men spar ½ dl til sausen.
Mens pastaen koker, smelter du smøret og finhakker hvitløken. La hvitløken surre i smøret et par minutter.
Vask sitronene godt og riv det tynne, gule skallet. Den hvite hinnen er bitter.
Ha revet sitronskall, kremfløte og halvparten av parmesanen i pannen med smør og hvitløk. Smak til med saften av ca. ½ sitron, salt og pepper.
La sausen trekke noen minutter til den tykner. Tilsett litt av pastavannet til du syns at sausen er passe tykk.
Vend den ferdigkokte pastaen i sitronsausen. Fordel pastaen i 4 dype tallerkener. Topp med resten av parmesanosten og hakket persille. Server med det samme.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆