Til hovedinnhold
pasta

Kremet pasta med laks

Kremet pasta med laks er raskt og lettvint, og med få ingredienser har du en skikkelig hverdagsfavoritt.

Kremet pasta med laks, toppet med vårløk, i en blå skål

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

700gpasta

500gfersk laks

4stkvårløk

3håndfullsukkererter (ca)

1dæsjolivenolje

4dlmatfløte

9sscrème fraîche (ca)

1klypesalt og pepper

1dæsjsitronsaft (etter smak)

Fremgangsmetode

Kok pastaen etter anvisning på pakken. I mellomtiden lager du sausen.
Skjær laksen i terninger, ca. 2 x 2 cm. Snitt vårløk og sukkererter.
Varm litt olivenolje i en kjele eller stekepanne med lokk og stek det meste av vårløken på middels varme i et par minutter (spar litt vårløk til pynt).
Ha i fløte og crème fraîche og krydre med salt og pepper. Kok opp og la sausen småputre i 4-5 minutter. Smak til med sitronsaft og ev. mer salt og pepper.
Ha i sukkererter og laksebiter, og vend alt forsiktig inn i sausen. Legg på lokk og skru ned varmen slik at sausen holder seg såvidt under kokepunktet. La laksen trekke i ca. 2-3 minutter, ikke mer.
Når pastaen er kokt «al dente», tar du til side en kopp av kokevannet. Dette kan du bruke til å perfeksjonere konsistensen på sausen etterpå.
Tøm pastaen over i et dørslag, og bland den sammen med sausen. Dersom du synes at sausen er for tyktflytende, spe med litt av pastavannet som du tok til side, og rør det inn i sausen til den blir blank og fin.
Tilsett gjerne litt revet parmesan i sausen rett før servering.
Ha den kremete laksepastaen over i skåler, pynt med vårløk og server straks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit