pasta
Rosenkål mac & cheese
Makaroni og ost eller mac and cheese, er skikkelig amerikansk kosemat med makaroni og ostesaus som gratineres i ovnen. Vi har blandet rosenkål med makaronien, da blir den litt grønnere og smaken er like digg. Prøv den for eksempel som tilbehør til kalkun!

15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
300gRosenkål
400gmakaroni
2sssmør
2sshvetemel
8dlhelmelk
1tsdijonsennep
en halvtsmalt muskattnøtt
1klypechilipulver
1klypesalt og pepper
100grevet mozzarella
100grevet cheddar
1dlbrødsmuler
Fremgangsmetode
Rens og kutt rosenkålen i fire båter.
Kok rosenkålen i 6 minutter i lettsaltet vann.
Kok makaronien som anvist på pakken.
Varm stekeovnen til 200 °C varmluft.
Smelt smøret i en kjele, og rør inn hvetemel. Hell på litt og litt melk mens du visper. Kok forsiktig opp, og la sausen tykne under omrøring. Smak til med dijonsennep, muskatnøtt, chilipulver, salt og pepper.
Tilsett osten og rør den inn til den smelter.
Vend inn makaronien og rosenkålen.
Hell alt over i en smurt ildfast form, dryss med brødsmuler og stek mac & cheese'en midt i ovnen i 10–15 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆