Til hovedinnhold
pasta

Sitronpasta

Sitronpasta er en frisk og smakfull rett som passer som både lunsj og middag, enten alene eller med proteiner som kylling eller svin til!

Sitronpasta med Smak parmesan, servert på mørkeblå tallerken med frisk sitron, frisk dill, og en skål revet parmesan ved siden av.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gtagliatelle

200gSmak* Parmigiano Reggiano

4stkeggeplommer

4stkhvitløksfedd

1stksitron

1glasspastavann

1nevedill

1ssolivenolje, til steking

1klypepepper

Fremgangsmetode

1. Skill ut eggeplommene fra eggene, og putt de i en skål.
2. Riv parmesan og hakk hvitløk og dill.
3. Bland sammen eggeplommer og parmesan i en skål.
4. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Husk å spare på et glass med pastavann!
5. Fres hvitløk i en god klunk med olivenolje.
6. Putt den ferdig kokte pastaen i en stor bolle, og rør inn miksen med parmesan og eggeplommer.
7. Rør inn hvitløken og olivenoljen den ble stekt i sammen med resten.
8. Spe inn litt pastavann mens du rører, til sausen blir kremet.
9. Smak til med urter, pepper og sitronsaft.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn