pasta
Sitronpasta
Sitronpasta er en frisk og smakfull rett som passer som både lunsj og middag, enten alene eller med proteiner som kylling eller svin til!
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gtagliatelle
200 gparmesan
4 stkeggeplommer
4 stkhvitløksfedd
1 stksitron
1 stkkopp (pastavann)
1 nevedill
olivenolje
pepper
Fremgangsmetode
1. Skill ut eggeplommene fra eggene, og putt de i en skål.
2. Riv parmesan og hakk hvitløk og dill/ persille.
3. Bland sammen eggeplommer og parmesan i en skål.
4. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Husk å spare på en kopp med pastavann!
5. Fres hvitløk i en god klunk med olivenolje.
6. Putt den ferdig kokte pastaen i en stor bolle, og rør inn miksen med parmesan og eggeplommer.
7. Rør inn hvitløken og olivenoljen den ble stekt i sammen med resten.
8. Spe inn litt pastavann mens du rører, til sausen blir kremet.
9. Smak til med urter, pepper og sitronsaft.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆