pasta
Sitronpasta
Sitronpasta er en frisk og smakfull rett som passer som både lunsj og middag, enten alene eller med proteiner som kylling eller svin til!

10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400gtagliatelle
200gSmak* Parmigiano Reggiano
4stkeggeplommer
4stkhvitløksfedd
1stksitron
1glasspastavann
1nevedill
1ssolivenolje, til steking
1klypepepper
Fremgangsmetode
1. Skill ut eggeplommene fra eggene, og putt de i en skål.
2. Riv parmesan og hakk hvitløk og dill.
3. Bland sammen eggeplommer og parmesan i en skål.
4. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Husk å spare på et glass med pastavann!
5. Fres hvitløk i en god klunk med olivenolje.
6. Putt den ferdig kokte pastaen i en stor bolle, og rør inn miksen med parmesan og eggeplommer.
7. Rør inn hvitløken og olivenoljen den ble stekt i sammen med resten.
8. Spe inn litt pastavann mens du rører, til sausen blir kremet.
9. Smak til med urter, pepper og sitronsaft.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆