Til hovedinnhold
pasta

Vegetarlasagne med spinat

Sunn hverdagsmat trenger ikke være kjedelig. Hvorfor ikke lage en kjøttfri variant av den italiensk favoritten lasagne?

vegetar-lasagne.jpg

1t 10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

30gsmør

1stkfinhakket løk

2feddfinhakket hvitløk

1posespinat (frossen)

300gricotta (eller cottage cheese)

Dette trenger du til sausen:

1ssolivenolje

1stkfinhakket løk (liten)

5feddfinhakket hvitløk

3boksertomater

1ssbasilikum

1sstørket oregano

2tsdijonsennep

1ssbalsamicoeddik

1tssukker

1pklasagneplater (så mange plater du trenger til formen)

75grevet ost

50gparmesan (finrevet)

Fremgangsmetode

Forvarm stekeovnen til 180C.
Smelt smør i en panne og stek løk og hvitløk i 3-5 minutter, til det blir mykt.
Ha i spinat og la det putre i 5 minutter, eller til en del av vannet er fordampet.
Avkjøl lett og kjør blandingen i en kjøkkenmaskin sammen med ricotta/cottage cheese til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
Saus: Varm olje i en kjele og stek løk og hvitløk på lav varme i 8-10 minutter.
Ha i resten av ingrediensene. Kok opp, skru ned temperaturen og la det putre i 10-15 minutter, til sausen tykner
Bruk en ildfast form (ca. 2 liter) og legg litt av sausen i bunnen.
Ha på litt av fyllet og så et lag med lasagneplater.
Gjenta til du ender opp med et lag med fyll og dekk over med revet ost.
Stek i 35-40 minutter – la den hvile i 5 minutter før servering.
Server gjerne med en grønn salat ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit