pasta
Vegetarlasagne med spinat
Sunn hverdagsmat trenger ikke være kjedelig. Hvorfor ikke lage en kjøttfri variant av den italiensk favoritten lasagne?

1t 10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
30gsmør
1stkfinhakket løk
2feddfinhakket hvitløk
1posespinat (frossen)
300gricotta (eller cottage cheese)
Dette trenger du til sausen:
1ssolivenolje
1stkfinhakket løk (liten)
5feddfinhakket hvitløk
3boksertomater
1ssbasilikum
1sstørket oregano
2tsdijonsennep
1ssbalsamicoeddik
1tssukker
1pklasagneplater (så mange plater du trenger til formen)
75grevet ost
50gparmesan (finrevet)
Fremgangsmetode
Forvarm stekeovnen til 180C.
Smelt smør i en panne og stek løk og hvitløk i 3-5 minutter, til det blir mykt.
Ha i spinat og la det putre i 5 minutter, eller til en del av vannet er fordampet.
Avkjøl lett og kjør blandingen i en kjøkkenmaskin sammen med ricotta/cottage cheese til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
Saus: Varm olje i en kjele og stek løk og hvitløk på lav varme i 8-10 minutter.
Ha i resten av ingrediensene. Kok opp, skru ned temperaturen og la det putre i 10-15 minutter, til sausen tykner
Bruk en ildfast form (ca. 2 liter) og legg litt av sausen i bunnen.
Ha på litt av fyllet og så et lag med lasagneplater.
Gjenta til du ender opp med et lag med fyll og dekk over med revet ost.
Stek i 35-40 minutter – la den hvile i 5 minutter før servering.
Server gjerne med en grønn salat ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆