pasta
Vegetarlasagne med spinat
Sunn hverdagsmat trenger ikke være kjedelig. Hvorfor ikke lage en kjøttfri variant av den italiensk favoritten lasagne?
1t 10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
30 gsmør
1 stkfinhakket løk
2 feddfinhakket hvitløk
1 posespinat (frossen)
300 gricotta (eller cottage cheese)
Dette trenger du til sausen:
1 ssolivenolje
1 stkfinhakket løk (liten)
5 feddfinhakket hvitløk
3 boksertomater
1 ssbasilikum
1 sstørket oregano
2 tsdijonsennep
1 ssbalsamicoeddik
1 tssukker
1 pklasagneplater (så mange plater du trenger til formen)
75 grevet ost
50 gparmesan (finrevet)
Fremgangsmetode
Forvarm stekeovnen til 180C.
Smelt smør i en panne og stek løk og hvitløk i 3-5 minutter, til det blir mykt.
Ha i spinat og la det putre i 5 minutter, eller til en del av vannet er fordampet.
Avkjøl lett og kjør blandingen i en kjøkkenmaskin sammen med ricotta/cottage cheese til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
Saus: Varm olje i en kjele og stek løk og hvitløk på lav varme i 8-10 minutter.
Ha i resten av ingrediensene. Kok opp, skru ned temperaturen og la det putre i 10-15 minutter, til sausen tykner
Bruk en ildfast form (ca. 2 liter) og legg litt av sausen i bunnen.
Ha på litt av fyllet og så et lag med lasagneplater.
Gjenta til du ender opp med et lag med fyll og dekk over med revet ost.
Stek i 35-40 minutter – la den hvile i 5 minutter før servering.
Server gjerne med en grønn salat ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆