pizza
Grillet pinsa pizza med pestokrem, ricotta og mortadella
Pinsa på grillen er sommerens enkleste middag! Kjøp ferdig pinsabunn hos Coop Mega, og topp med en fyldig pestokrem, ricotta, mortadella og pistasjenøtter - italiensk kosemat på minutter!

3min / 3t 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
Pizzadeig:
1 kghvetemel (Tipo 00)
650 gvann (ca. 25 grader varmt)
en halv posetørrgjær
15 gsalt
Pestokrem:
4 ssgrønn pesto
3 dlcrème fraîche
Topping:
150 gmortadella
150 gricotta
50 gruccola
1 håndfullfrisk basilikum
1 håndfullpistasjenøtter (grovhakkede)
Fremgangsmetode
Pizzadeig
Bland sammen gjær og temperert vann, og la det stå i noen minutter.
Bland sammen mel, salt og vannet med gjær, og elt i 10 minutter.
Dekk til, og la heve i 1 time.
Lag baller av deigen, og hev videre i 1-2 timer. Bruk gjerne en hevekasse med lokk, og smør formen med olje før du legger i deigballene.
Form pizzabunner, legg på en pizzaspade og stek til de er sprø og gjennomstekte.
Pestokrem
Rør sammen pesto og crème fraîche og smør sausen på de ferdiggrillede pinsabunnene.
Servering
Topp med mortadella, ricotta, ruccola, basilikum og pistasjenøtter.
Server pinsaene hele på fat eller skjær dem i mindre biter så alle kan dele.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆