pizza
Grillet vegetarpizza med chèvre og mozzarella
Pizza på grillen er kjempegodt og fantastisk enkelt. Med en deilig pizzasaus, masse ost og et par triks i ermet, er veien kort til italiensk pizzalykke på grillen.

5min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2stkpizzabunner (gjerne Grill Perfekt pizzabunn)
2dlcrème fraîche
50gChevre Original Haukeli (eller annen mild, hvit geitost, smuldret)
2feddrevet hvitløk
en fjerdedeltsnykvernet pepper
2stktomater (i skiver)
250gmozzarella (i skiver)
30grevet parmesan
en halvtsflaksalt
2tsExtra virgin olivenolje
2stilkerfersk rosmarin
2ssristede pinjekjerner
1tscrema balsamico eddik (balsamicoglaze)
Fremgangsmetode
Legg pizzastein på kald grill og varm opp til 225-250˚C. Bruk pizzaspade eller legg pizzabunnen på bakepapir for lettere å flytte over på den varme pizzasteinen.
Rør sammen crème fraîche, smuldret chèvre, revet hvitløk og nykvernet pepper i en skål.
Smør pizzasaus på pizzabunnene og fordel tomatskiver, mozzarella og revet parmesan utover. Dryss over flaksalt og olivenolje. Avslutt med fersk rosmarin.
Stek pizza på grillen under lokk, i ca. 5 minutter. Følg godt med slik at ikke bunnen blir brent. Strø over pinjekjerner og ringle over balsamico crema ved servering.
Tips! Du kan også steke pizzaen i ovnen. Legg pizzasteinen på rist og sett på nederste rille i kald ovn. Forvarm til 250˚C og stek pizzaen i ca. 5 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆