restemat
Hvit pizza med pinnekjøttrester
Pizza er digg som avveksling til all julematen. Hekkeløper og matentusiast, Amalie Iuel, viser deg hvordan du enkelt lager en hvit pizza med rester av pinnekjøttet, crème fraîche, poteter, rødløk, rosmarin og revet sitronskall.

1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
500 gpizzamel
3 tstørrgjær
2 tsflaksalt
3 dllunkent vann
2 ssolivenolje
Topping:
1 nevepinnekjøtt (rester av)
4 stkpoteter
1 stkrødløk
2 dlcrème fraîche
1 feddhvitløk
100 gmozzarella (revet)
70 gparmesan
1 potterosmarin (frisk)
1 stksitron (skall)
1 klypepepper (nykvernet)
Fremgangsmetode
Rør sammen mel, gjær og salt i en kjøkkenmaskin eller stor bolle. Tilsett vann og olje og elt deigen godt sammen.
Dekk deigen med plastfolie, sett den lunt og la deigen heve til dobbel størrelse.
Forvarm ovnen til 250 grader.
Riv pinnekjøttet i små biter. Skrubb og skjær potetene i løvtynne skiver. Skjær rødløken i ringer.
Bland crème fraîche og finrevet hvitløk.
Del deigen i fire like store emner. Dryss litt mel over hver, klem dem tynne og legg emnene på et bakepapir.
Smør noen spiseskjeer crème fraîche jevnt over bunnen, dryss over en neve mozzarella, legg på rødløk, pinnekjøtt, parmesan, potetskivene, rosmarinblader og nykvernet pepper.
Stek pizzaene, én og én, i 8-10 minutter. Server med olivenolje og finrevet sitronskall.