restemat
Restekebab av lam med hummus og tabbouleh
Piff opp restene etter lammemiddagen med smaksrik tabbouleh og fløyelsmyk hummus, og nyt en middag med deilige smaker fra Midtøsten!
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkpitabrød
300 grester av lammestek eller lammelår
Hummus:
1 bokskokte kikerter
2 ssolivenolje (mer om nødvendig)
en halv stksitron (kun saft)
1 feddhvitløk
1 sstyrkisk yoghurt (eller matyoghurt)
1 tstahini
1 klypespisskummen
1 klypepaprikakrydder
1 klypechilikrydder (eller kayenne)
en fjerdedel tssalt (smak til)
1 nevebladpersille (til servering)
1 ssolivenolje (til servering)
Tabbouleh:
5 dlcouscous (ferdig tilberedt)
10 stksmå tomater
1 stkagurk
1 stkrødløk (eller 4-5 stilker vårløk)
1 buntbladpersille
5 stkfriske mynteblader
en halv stksitron (kun saft)
1 ssolivenolje (mer om nødvendig)
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
I denne oppskriften går vi ut i fra at du har lammerester og ferdige pitabrød, og til servering er det bare å fylle pitabrødet med så mye du får plass til av lammekjøtt, hummus og tabbouleh.
Hummus
Skyll kikertene godt før de brukes.
Ha kikerter og yoghurt i en bolle og kjør glatt med en stavmikser eller bruk en foodprocessor.
Tilsett knust hvitløk, spisskummen, sitronsaft, tahini, olivenolje og smak til med salt og kayenne/chili og bland sammen med stavmikseren.
Legg alt over i en dyp skål, hell over litt olje, og dryss hakket bladpersille på toppen.
Tabbouleh
Tilbered couscous etter anvisning på pakken og sett til avkjøling.
Finhakk tomater, agurk og løk og bland sammen i en bolle. Finsnitt bladpersille og mynte, og bland sammen med resten av grønnsakene.
Bland couscousen sammen med grønnsakene, litt og litt av gangen slik at det ikke blir for mye.
Smak til med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper til slutt.