salat
Bakt høstsalat med beter
Dette er en mettende og god salat som kan serveres som tilbehør til kjøtt og fisk, eller som en fristende vegetar- eller lunsjrett. Bak rødbeter og andre rotgrønnsaker i ovnen. Bland dem med litt sprø salat og vend alt sammen med en frisk dressing med granateple.
40min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du::
2 stkrød radicchiosalat
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
1 stkrødbete
1 stkgulbete
1 stkpolkabete
1 stkgulrot
en halv stkkålrot
2 feddhvitløk
4 stilkertimian
3 ssolivenolje
en halv stksitron (saften)
1 klypesalt og pepper
Dressing:
1 dlolivenolje
2 ssbalsamicoeddik
2 ssdijonsennep
1 stkgranateple
1 tssalt
en halv tspepper
1 dlgrovhakket persille
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 °C.
Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne båter, biter eller staver.
Fordel dem i en stor ildfast form. Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje. Press over sitronsaft og krydre godt med salt og pepper.
Bak rotfruktene til de er møre, ca. 40 minutter. Vend grønnsakene et par ganger underveis. Ta dem ut av ovnen og avkjøl dem til romtemperatur.
Bland olivenolje, balsamicoeddik og sennep, og smak dressingen til med salt og pepper. Del granateplet og plukk ut kjernene. Rør dem i dressingen.
Del salaten i blader og anrett den på et fat med bakte rotgrønnsaker. Drypp over granatepledressingen og strø persille over.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆