salat
Enkel kyllingsalat med smak av Middelhavet
La grillen hvile og disk opp med sommerens lekreste og mest lettvinte kyllingsalat. Med fetaost, oliven og solmodne tomater er det nesten som å ta turen til en gresk øy.
5min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkgrillet kylling
1 posebaby leaf salat (eller lignende)
1 stkagurk (i tykke skiver)
en halv stkrødløk (i tynne ringer)
1 stkGrønn paprika (i strimler)
300 gcherrytomater (delt i to)
70 gkalamata oliven (uten stein)
180 gfetaost (smuldret)
2 ssfrisk basilikum (grovhakket)
2 ssfrisk oregano (grovhakket)
2 sspinjekjerner (ristede)
Tomatdressing:
60 gsoltørkede tomater i olje
1 tstørket oregano
1 ssbalsamicoeddik
1 tssitronsaft
1 dlolje (fra de soltørkede tomatene)
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Plukk kjøttet fra kyllingen og riv i mindre biter (eller skjær med kniv).
Skyll og tørk grønnsakene godt. Ha salat, agurk, rødløk, paprika, tomater og oliven i en bolle eller på et fat og bland sammen.
Hell dressingen over salaten. Dryss over fetaost, basilikum, oregano og pinjekjerner rett før servering. Server med godt brød.
Tomatdressing
Bruk stavmikser til å kjøre sammen alle ingrediensene til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆