Til hovedinnhold
salat

Enkel kyllingsalat med smak av Middelhavet

La grillen hvile og disk opp med sommerens lekreste og mest lettvinte kyllingsalat. Med fetaost, oliven og solmodne tomater er det nesten som å ta turen til en gresk øy.

Kyllingsalat med agurk, tomat, rødløk, feta og oliven servert på lyseblått fat med ristet brød ved siden av.

5min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkgrillet kylling

1posebaby leaf salat (eller lignende)

1stkagurk (i tykke skiver)

en halvstkrødløk (i tynne ringer)

1stkGrønn paprika (i strimler)

300gcherrytomater (delt i to)

70gkalamata oliven (uten stein)

180gfetaost (smuldret)

2ssfrisk basilikum (grovhakket)

2ssfrisk oregano (grovhakket)

2sspinjekjerner (ristede)

Tomatdressing:

60gsoltørkede tomater i olje

1tstørket oregano

1ssbalsamicoeddik

1tssitronsaft

1dlolje (fra de soltørkede tomatene)

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Plukk kjøttet fra kyllingen og riv i mindre biter (eller skjær med kniv).
Skyll og tørk grønnsakene godt. Ha salat, agurk, rødløk, paprika, tomater og oliven i en bolle eller på et fat og bland sammen.
Hell dressingen over salaten. Dryss over fetaost, basilikum, oregano og pinjekjerner rett før servering. Server med godt brød.

Tomatdressing

Bruk stavmikser til å kjøre sammen alle ingrediensene til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit