salat
Fargerik og mettende pastasalat
En lett og god pastasalat med egg og bacon gjør deg akkurat passe mett. Det er den perfekte sommermaten for de lyse, fine dagene når livet skal nytes utendørs. Sløyfer du baconet så har du forresten en super vegetarsalat!

15min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Pastasalat:
300 gCoop Farfalle (eller annen pastatype)
6 stkegg (hardkokt)
150 gbacon i biter (Kan sløyfes)
50 ghasselnøtter (grovhakket)
1 stkrødløk (i tynne båter)
3 stilkerstangselleri (i biter)
1 stkspisspaprika (rød, i biter)
1 stkgrønn paprika (i biter)
75 greddik (i biter)
1 pkruccola
Sennepsvinaigrette:
1 dlextra virgin olivenolje
1 tsdijonsennep
1 tshvitvinseddik
1 og en halv sssitronsaft
1 stkfedd hvitløk (revet)
1 ssgressløk (finsnittet)
salt og pepper
Fremgangsmetode
Sennepsvinaigrette
Ha olivenolje, sennep, hvitvinseddik, sitronsaft, hvitløk og gressløk i et glass med tett lokk. Rist godt. Smak til vinaigretten med salt og pepper.
Pastasalat
Kok pasta i lettsaltet vann som angitt på pakningen. Skyll i kaldt vann og la det renne godt av før den has over i en salatbolle. Ringle over halvparten av vinaigretten og sett til side.
Hardkok eggene og skyll godt i kaldt vann.
Stek baconbitene på middels sterk varme til de begynner å få litt farge.
Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne på sterk varme. Avkjøles og hakkes grovt.
Skjær løken i tynne båter. Skyll og tørk stangselleri, paprika og reddik. Skjær grønnsakene i omtrent like store terninger. Bland alle grønnsakene, ruccola og bacon sammen med pastaen.
Del eggene i båter og legg på pastasalaten. Ringle over hasselnøttene og resten av dressingen og server med godt brød.
Tips!
Synes du smaken av rå løk blir for sterk? Legg ferdig oppkuttet løk i en bolle med kaldt vann i 20-30 minutter. Løft ut løken og tørk med kjøkkenpapir før den has i pastasalaten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆