salat
Gresk kyllingsalat med fetaost, oliven og hjemmelaget tomatdressing
La grillen hvile og disk opp med sommerens lekreste og mest lettvinte kyllingsalat. Med fyldg fetaost, salte oliven og sprø agurk får du en skikkelig smak av Middelhavet

5min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkgrillet kylling
1 posebaby leaf salat (eller lignende)
1 stkagurk (i tykke skiver)
en halv stkrødløk (i tynne ringer)
1 stkGrønn paprika (i strimler)
300 gcherrytomater (delt i to)
70 gkalamata oliven (uten stein)
180 gfetaost (smuldret)
2 ssfrisk basilikum (grovhakket)
2 ssfrisk oregano (grovhakket)
2 sspinjekjerner (ristede)
Tomatdressing:
60 gsoltørkede tomater i olje
1 tstørket oregano
1 ssbalsamicoeddik
1 tssitronsaft
1 dlolje (fra de soltørkede tomatene)
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Plukk kjøttet fra kyllingen og riv i mindre biter (eller skjær med kniv).
Skyll og tørk grønnsakene godt. Ha salat, agurk, rødløk, paprika, tomater og oliven i en bolle eller på et fat og bland sammen.
Hell dressingen over salaten. Dryss over fetaost, basilikum, oregano og pinjekjerner rett før servering. Server med godt brød.
Tomatdressing
Bruk stavmikser til å kjøre sammen alle ingrediensene til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆