salat
Gresk salat
Gresk salat er nydelig sommermat! Med sesongens grønnsaker, oliven, oregano og fetaost smaker det akkurat som om du var på ferie i Hellas. Kkalí órexi!
10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Gresk salat:
6 stktomater
2 stkslangeagurk
2 stkgrønn paprika
1 stkstor rødløk (eller 2 stk sjalottløk)
150 gsort oliven
200 gfetaost (terninger på glass i olje, eller fra kartong)
1 tstørket oregano
1 håndfullfersk oregano (kan sløyfes)
Dressing:
4 ssolivenolje (gjerne ekstra virgin)
1 tseddik (gjerne hvitvinseddik, eller sitronsaft)
1 tsgrovt flaksalt
en halv tsnykvernet pepper
Fremgangsmetode
Skyll og tørk grønnsakene.
Del tomat og agurk i munnfullstore biter. Skjær paprika i strimler og løken i tynne ringer eller skiver.
Bland sammen de oppkuttede grønnsakene og oliven på et fat eller i en salatbolle.
Del fetaosten i små terninger og fordel osten utover grønnsakene.
Rør sammen olivenolje, eddik, sitronsaft, salt og pepper. Hell dressingen over salaten.
Dryss til slutt over tørket oregano og pynt med fersk oregano hvis du har det. Server sammen med godt brød, eller som tilbehør til grillmat. Skal du servere salaten som tilbehør kan du beregne denne oppskriften til 6 porsjoner.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆