salat

Gresk salat

Gresk salat er nydelig sommermat! Med sesongens grønnsaker, oliven, oregano og fetaost smaker det akkurat som om du var på ferie i Hellas. Kkalí órexi!

Fargerik gresk salat med tomat, agurk, oliven, fetaost, rødløk og ferske urter. Servert på hvit middagstallerken på rustikk trefjøl. Dekket bord med små boller med fetaost og oliven i bakgunnen.

10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Gresk salat:

6stktomater

2stkslangeagurk

2stkgrønn paprika

1stkstor rødløk (eller 2 stk sjalottløk)

150gsort oliven

200gfetaost (terninger på glass i olje, eller fra kartong)

1tstørket oregano

1håndfullfersk oregano (kan sløyfes)

Dressing:

4ssolivenolje (gjerne ekstra virgin)

1tseddik (gjerne hvitvinseddik, eller sitronsaft)

1tsgrovt flaksalt

en halvtsnykvernet pepper

Fremgangsmetode

Skyll og tørk grønnsakene.
Del tomat og agurk i munnfullstore biter. Skjær paprika i strimler og løken i tynne ringer eller skiver.
Bland sammen de oppkuttede grønnsakene og oliven på et fat eller i en salatbolle.
Del fetaosten i små terninger og fordel osten utover grønnsakene.
Rør sammen olivenolje, eddik, sitronsaft, salt og pepper. Hell dressingen over salaten.
Dryss til slutt over tørket oregano og pynt med fersk oregano hvis du har det. Server sammen med godt brød, eller som tilbehør til grillmat. Skal du servere salaten som tilbehør kan du beregne denne oppskriften til 6 porsjoner.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit