Til hovedinnhold
salat

Julesalat med honningristede nøtter

En frisk og lett salat er godt til julematen. Denne fargerike og friske salaten med røde epler, klementiner og granateple gjør seg ekstra godt til julefrokost og julebrunsj sammen med juleskinke og leverpostei, oster og pateer.

Julesalat med honningristede nøtter

30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stkrøde epler

3stkklementiner

1stkgranateple

1pkbabyleaf

1pkruccola

1tsflaksalt

Honningristede valnøtter:

200gvalnøtter

1ssolje

2ssflytende honning

1klypesalt

Vinaigrette:

3stkklementiner

1 og en halvdlolivenolje

2sseddik

2tsdijonsennep

1tsflytende honning

1stksjalottløk

1nevefrisk basilikum

en fjerdedeltssalt

1klypepepper (nykvernet)

Fremgangsmetode

Del eplene og fjern kjernehusene. Skrell klementinene. Del granateplet i to og bank ut kjernene med en skje. Skjær eplene og klementinene i fine båter eller skiver.
Vask og tørk salaten, og bland den med frukten.
Rist nøttene i litt olje i en stekepanne til nøttene begynner å få farge. Rør inn honning og smak til med salt.
Lag vinaigretten. Press saften ut av klementinene og visp saften med olje, eddik, sennep og honning. Finhakk løk og basilikumblader og rør det inn. Smak til med salt og pepper.
Hell dressingen over salaten. Dryss honningristede valnøtter og flaksalt over rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn