Til hovedinnhold
salat

Klassisk thai biffsalat

Dette er en mettende og god salat, helt perfekt en varm sommerdag. Biffkjøttet marineres i en enkel hjemmelaget marinade, og sammen med sprø grønnsaker og asiatisk dressing blir dette en saftig, frisk og smakfull sommermiddag!

Klassisk thai biffsalat med rosastekt kjøtt, rødløk, tomater, agurk, lime og salte peanøtter servert i blå skål. Liten skål med glassnudler, og liten skål med peanøtter på siden, og frisk lime rundt.

5min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Kjøtt og marinade:

600gentrecôte (eller ytrefilet)

2sssoyasaus

1ssfiskesaus

1ssolje

Salat:

2stkhjertesalat

1stkagurk

1håndfullcherrytomater

1stkrødløk

Thai dressing:

3sslimesaft

2ssfiskesaus

1sssoyasaus

1sssukker

1feddfinhakket hvitløk

1stkfinhakket rød chili

Til servering:

1håndfullfrisk koriander

1håndfullfrisk mynte

50gsalte, grovhakkede peanøtter

1stklime (i båter)

Fremgangsmetode

Kjøtt og marinade

Bland ingrediensene til marinaden, og hell over kjøttet. La kjøttet marinere i ca. 30 minutter.
Stek kjøttet på høy varme i 2-3 minutter på hver side, til det er rosastekt.
La kjøttet hvile i 5 minutter, og skjær så i tynne skiver.

Salat

Skyll salat, agurk og tomat. Skjær agurk i skiver, tomat i to, og rødløk i tynne skiver.
Del hjertesalaten i blader, og strø over agurk, tomat og rødløk.

Thai dressing

Visp sammen ingrediensene, hell dressingen over salaten, og vend godt sammen.

Servering

Topp salaten med stekt kjøtt i skiver, koriander, mynte og grovhakkede peanøtter. Servér med limebåter.

Tips!

Servér med risnudler om du vil ha en ekstra mettende salat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen