salat
Klassisk thai biffsalat
Dette er en mettende og god salat, helt perfekt en varm sommerdag. Biffkjøttet marineres i en enkel hjemmelaget marinade, og sammen med sprø grønnsaker og asiatisk dressing blir dette en saftig, frisk og smakfull sommermiddag!

5min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Kjøtt og marinade:
600gentrecôte (eller ytrefilet)
2sssoyasaus
1ssfiskesaus
1ssolje
Salat:
2stkhjertesalat
1stkagurk
1håndfullcherrytomater
1stkrødløk
Thai dressing:
3sslimesaft
2ssfiskesaus
1sssoyasaus
1sssukker
1feddfinhakket hvitløk
1stkfinhakket rød chili
Til servering:
1håndfullfrisk koriander
1håndfullfrisk mynte
50gsalte, grovhakkede peanøtter
1stklime (i båter)
Fremgangsmetode
Kjøtt og marinade
Bland ingrediensene til marinaden, og hell over kjøttet. La kjøttet marinere i ca. 30 minutter.
Stek kjøttet på høy varme i 2-3 minutter på hver side, til det er rosastekt.
La kjøttet hvile i 5 minutter, og skjær så i tynne skiver.
Salat
Skyll salat, agurk og tomat. Skjær agurk i skiver, tomat i to, og rødløk i tynne skiver.
Del hjertesalaten i blader, og strø over agurk, tomat og rødløk.
Thai dressing
Visp sammen ingrediensene, hell dressingen over salaten, og vend godt sammen.
Servering
Topp salaten med stekt kjøtt i skiver, koriander, mynte og grovhakkede peanøtter. Servér med limebåter.
Tips!
Servér med risnudler om du vil ha en ekstra mettende salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆