salat
Klassisk thai biffsalat
Dette er en mettende og god salat, helt perfekt en varm sommerdag. Biffkjøttet marineres i en enkel hjemmelaget marinade, og sammen med sprø grønnsaker og asiatisk dressing blir dette en saftig, frisk og smakfull sommermiddag!

5min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Kjøtt og marinade:
600 gentrecôte (eller ytrefilet)
2 sssoyasaus
1 ssfiskesaus
1 ssolje
Salat:
2 stkhjertesalat
1 stkagurk
1 håndfullcherrytomater
1 stkrødløk
Thai dressing:
3 sslimesaft
2 ssfiskesaus
1 sssoyasaus
1 sssukker
1 feddfinhakket hvitløk
1 stkfinhakket rød chili
Til servering:
1 håndfullfrisk koriander
1 håndfullfrisk mynte
50 gsalte, grovhakkede peanøtter
1 stklime (i båter)
Fremgangsmetode
Kjøtt og marinade
Bland ingrediensene til marinaden, og hell over kjøttet. La kjøttet marinere i ca. 30 minutter.
Stek kjøttet på høy varme i 2-3 minutter på hver side, til det er rosastekt.
La kjøttet hvile i 5 minutter, og skjær så i tynne skiver.
Salat
Skyll salat, agurk og tomat. Skjær agurk i skiver, tomat i to, og rødløk i tynne skiver.
Del hjertesalaten i blader, og strø over agurk, tomat og rødløk.
Thai dressing
Visp sammen ingrediensene, hell dressingen over salaten, og vend godt sammen.
Servering
Topp salaten med stekt kjøtt i skiver, koriander, mynte og grovhakkede peanøtter. Servér med limebåter.
Tips!
Servér med risnudler om du vil ha en ekstra mettende salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆