Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Hjemmelaget julesennep

Sennep er viktig tilbehør til julematen, og hjemmelaget julesennep er enklere å lage enn du kanskje tror.

Hjemmelaget julesennep på juleskinke mellom to stykker brød

15min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

2dlgule sennepsfrø

1dlbrune sennepsfrø

4dleplejuice

7sseplesidereddik

1dlhonning

2tssalt

en halvtsallehånde

1dlnøytral olje

Fremgangsmetode

Kok opp sennepsfrø og eplejuice i en kjele, og la det småkoke i 5 minutter.
Bruk foodprocessor, blender eller stavmikser og kjør innholdet i kjelen sammen til en grøtaktig konsistens.
Ha den grøtaktige massen over i en bolle, og visp inn eddik, honning, salt og krydder. Visp inn oljen til slutt, og smak så eventuelt til med mer salt, eddik eller honning.
Ha sennepen over på rene glass med lokk, og oppbevar kjølig.

Tips!

Vil du gi sennepen enda mer julepreg, kan du tilsette litt finrevet appelsinskall og 0.5 ts malt nellik.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen