sauser, dressing og dip
Hjemmelaget julesennep
Sennep er viktig tilbehør til julematen, og hjemmelaget julesennep er enklere å lage enn du kanskje tror.

15min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
2dlgule sennepsfrø
1dlbrune sennepsfrø
4dleplejuice
7sseplesidereddik
1dlhonning
2tssalt
en halvtsallehånde
1dlnøytral olje
Fremgangsmetode
Kok opp sennepsfrø og eplejuice i en kjele, og la det småkoke i 5 minutter.
Bruk foodprocessor, blender eller stavmikser og kjør innholdet i kjelen sammen til en grøtaktig konsistens.
Ha den grøtaktige massen over i en bolle, og visp inn eddik, honning, salt og krydder. Visp inn oljen til slutt, og smak så eventuelt til med mer salt, eddik eller honning.
Ha sennepen over på rene glass med lokk, og oppbevar kjølig.
Tips!
Vil du gi sennepen enda mer julepreg, kan du tilsette litt finrevet appelsinskall og 0.5 ts malt nellik.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆