sauser, dressing og dip

Hjemmelaget rødvinssaus til skrei

Nå er skreien her, og den flotte fisken fortjener en god saus. Rødvinssaus er fyldig og deilig, og passer både til dampet, ovnsbakt og pannestekt skrei. La rødvin og kraft koke inn mens du tilbereder fisken og tilbehøret.

Rødvinssaus til skrei servert i liten grå metallkjele på rustikk trebord. Rundt kjelen er det strødd hel sjalottløk med og uten skall, og friske urter. En liten karaffel med olje står i bakgrunnen.

40min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stksjalottløk

1ssolje til steking

5dlrødvin

5dloksekraft (gjerne Smak* oksekraft)

100gmeierismør (kaldt)

1klypesalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Finhakk sjalottløken, og stek den i olje på middels varme til løken er blank og myk.
Hell på rødvin, og la det koke inn til halv mengde.
Tilsett kraften, og la det igjen koke inn til halv mengde. Sil sausen og ha den tilbake i kjelen.
Skjær smøret i små terninger, og visp det inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Hold sausen varm til servering.

Tips!

Ikke la sausen koke, da vil den skille seg.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit