sauser, dressing og dip
Hjemmelaget rødvinssaus til skrei
Nå er skreien her, og den flotte fisken fortjener en god saus. Rødvinssaus er fyldig og deilig, og passer både til dampet, ovnsbakt og pannestekt skrei. La rødvin og kraft koke inn mens du tilbereder fisken og tilbehøret.

40min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stksjalottløk
1 ssolje til steking
5 dlrødvin
5 dloksekraft (gjerne Smak* oksekraft)
100 gmeierismør (kaldt)
1 klypesalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Finhakk sjalottløken, og stek den i olje på middels varme til løken er blank og myk.
Hell på rødvin, og la det koke inn til halv mengde.
Tilsett kraften, og la det igjen koke inn til halv mengde. Sil sausen og ha den tilbake i kjelen.
Skjær smøret i små terninger, og visp det inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Hold sausen varm til servering.
Tips!
Ikke la sausen koke, da vil den skille seg.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆