sauser, dressing og dip
Sitronsaus til skrei
Nå er skreien her, og den fortjener en god saus. Sitronsaus er en enkel, syrlig og fin fløtesaus som er ekstra god til skrei og annen hvit fisk.

10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2stksjalottløk
1stkøkologisk sitron (gjerne Sorrento)
2ssmeierismør til steking
en halvdlhvitvin (eller syrlig eplemost)
2dlmatfløte
1klypesalt og hvit pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Finhakk sjalottløken. Vask sitronen godt i lunkent vann og riv skallet.
Smelt smøret i en kjele, og surr løk og sitronskall i ca. 2 minutter på middels varme, til løken er myk og blank.
Press sitronen, og tilsett sitronsaft og hvitvin i kjelen. La det småkoke i 2-3 minutter.
Ha i matfløten og kok opp. Smak til med salt og hvit pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆