Til hovedinnhold
snacks

Bruschetta med tomatsalat og spekemat

Enklere og bedre festmat skal du lete lenge etter! Det blir garantert god stemning av sprø bruschetta med tomatsalat og spekemat.

Bruschetta med tomatsalat og spekemat servert som tapas på lyst fat. Tannpirker med spekemat på toppen av hver bruschetta.

5min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Bruschetta:

12skiverbaguette

2ssolivenolje

1feddhvitløk

100gspekemat

Tomatsalat:

3stktomater

en halvstkrødløk

1håndfullfrisk basilikum

en fjerdedeltsnykvernet pepper

en halvtsgrovt havsalt

Fremgangsmetode

Bruschetta

Sett ovnen på 225˚C. Skjær brødet i 2 cm tykke skiver og pensle med olivenolje på begge sider.
Legg brødskivene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 5 minutter. Brødskivene skal bli gylne i kantene.
Rett før servering toppes brødskivene med tomatsalat og tynne skiver god spekemat.
Del et hvitløksfedd i to på langs og gni snittflatene over brødskivene.

Tomatsalat

Del tomatene i to og fjern frøene. Skjær tomatkjøttet i små terninger og ha i en skål.
Finhakk rødløk og basilikumblader og bland sammen med tomatene.
Hell over resten av olivenoljen og smak til med salt og pepper.

Tips!

Du kan bruke både spekeskinke og spekepølse til denne oppskriften. Bruk det du liker best.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen