snacks
Bruschetta med spekemat
Enklere og bedre festmat skal du lete lenge etter! Det blir garantert god stemning av sprø bruschetta med tomatsalat og spekemat!
![Sprø bruschetta med tomatsalat, servert som tapas på lyst fat. Tannpirker på toppen av hver bruschetta med spekepølse og spekeskinke.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/MWfoOQCuHloxBRIJo7zl4/14ef9a0f5a4aac5595c5a437c0e766c4/juletapas-bruschetta-med-spekemat-.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
5min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
12 skiverbaguette
2 ssolivenolje
3 stktomater (i terninger)
en halv stkrødløk (finhakket)
1 ssfrisk basilikum (finhakket)
en fjerdedel tsnykvernet pepper
en halv tsgrovt flaksalt (kan sløyfes)
1 feddhvitløk
100 gspekepølse (eller spekeskinke, i tynne skiver)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 225˚C. Skjær brødet i 2 cm tykke skiver og pensle med olivenolje på begge sider.
Legg brødskivene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 5 minutter. Brødskivene skal bli gylne i kantene.
Del tomatene i to og fjern frøene. Skjær tomatkjøttet i små terninger og ha i en skål.
Finhakk rødløk og basilikumblader og bland sammen med tomatene.
Hell over resten av olivenoljen og smak til med salt og pepper.
Del et hvitløksfedd i to på langs og gni snittflatene over brødskivene.
Rett før servering toppes brødskivene med tomatsalat og tynne skiver god spekepølse.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆