snacks
Bruschetta med tomatsalat og spekemat
Enklere og bedre festmat skal du lete lenge etter! Det blir garantert god stemning av sprø bruschetta med tomatsalat og spekemat.

5min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Bruschetta:
12 skiverbaguette
2 ssolivenolje
1 feddhvitløk
100 gspekemat
Tomatsalat:
3 stktomater
en halv stkrødløk
1 håndfullfrisk basilikum
en fjerdedel tsnykvernet pepper
en halv tsgrovt havsalt
Fremgangsmetode
Bruschetta
Sett ovnen på 225˚C. Skjær brødet i 2 cm tykke skiver og pensle med olivenolje på begge sider.
Legg brødskivene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 5 minutter. Brødskivene skal bli gylne i kantene.
Rett før servering toppes brødskivene med tomatsalat og tynne skiver god spekemat.
Del et hvitløksfedd i to på langs og gni snittflatene over brødskivene.
Tomatsalat
Del tomatene i to og fjern frøene. Skjær tomatkjøttet i små terninger og ha i en skål.
Finhakk rødløk og basilikumblader og bland sammen med tomatene.
Hell over resten av olivenoljen og smak til med salt og pepper.
Tips!
Du kan bruke både spekeskinke og spekepølse til denne oppskriften. Bruk det du liker best.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆