Til hovedinnhold
snacks

Chèvre chaud med eple

Chèvre chaud betyr varm chèvre på fransk, og består somregel av ovnsbakt chèvre på skiver av baguette. Her har vi gått for en høstlig vri, og byttet ut brødet med høstens søte og syrlige epler for en frisk og deilig tapas.

Chèvre chaud med eple og timian, servert på stekebrett i metall, med frisk timian rundt.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

2stkepler

6skiverchevre (tykke)

1sshakket frisk timian

6tsbrunt sukker

50gsmør

4stilkerfrisk timian (til pynt)

1ssgod olivenolje (til smøring av pannen)

Fremgangsmetode

Skyll eplene og stikk ut kjernehus.
Del eplene i 2 cm tykke skiver, og legg på et bakepapirkledd stekebrett smurt med olivenolje.
Legg en skive chèvre på hver eplebit. Dryss over timianblader og brunt sukker, og legg litt smør på hver bit chèvre.
Stek midt i ovnen på 225 grader, i ca. 5-10 minutter, til epleskivene er møre og osten er myk.
Servér lune rett fra ovnen.

Tips!

Chèvre chaud kan også serveres som hovedrett eller en enkel forrett, over en frisk salat med vinaigrette.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen