snacks
Chèvre chaud med eple
Chèvre chaud betyr varm chèvre på fransk, og består somregel av ovnsbakt chèvre på skiver av baguette. Her har vi gått for en høstlig vri, og byttet ut brødet med høstens søte og syrlige epler for en frisk og deilig tapas.

10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
2 stkepler
6 skiverchevre (tykke)
1 sshakket frisk timian
6 tsbrunt sukker
50 gsmør
4 stilkerfrisk timian (til pynt)
1 ssgod olivenolje (til smøring av pannen)
Fremgangsmetode
Skyll eplene og stikk ut kjernehus.
Del eplene i 2 cm tykke skiver, og legg på et bakepapirkledd stekebrett smurt med olivenolje.
Legg en skive chèvre på hver eplebit. Dryss over timianblader og brunt sukker, og legg litt smør på hver bit chèvre.
Stek midt i ovnen på 225 grader, i ca. 5-10 minutter, til epleskivene er møre og osten er myk.
Servér lune rett fra ovnen.
Tips!
Chèvre chaud kan også serveres som hovedrett eller en enkel forrett, over en frisk salat med vinaigrette.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆