Til hovedinnhold
snacks

Daddelkuler med mandler og kokos

Bruk opp julens rester av nøtter og tørket frukt i denne oppskriften på litt sunnere energikuler med dadler, mandler, kokos og nydelig hint av vanilje og kanel!

Daddelkuler med mandler og kokos servert på mørkt steinfat. Skåler med dadler og kokosmasse ved siden av.

15min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

300gdadler

150gmandler (eller andre nøtter)

2sskokosolje

1tsvaniljepulver

1tsmalt kanel

1klypesalt

3ssusøtet bakekakao

1dlkokosmasse

1ssflytende honning (smak til)

1dlkokosmasse (til rulling av kulene)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 20 energikuler, avhengig av størrelse.
Del dadlene i to og fjern steinen. Legg dem i varmt vann i 20-30 minutter før bruk for å gjøre dem mykere. Sil av vannet.
Knus nøttene i en foodprocessor, de trenger ikke å være helt finmalte. Sett til side.
Ha dadler og kokosolje i en foodprocessor og kjør til en jevn masse.
Tilsett vanilje, kanel, salt og kakapopulver og bland godt sammen.
Tilsett de finmalte nøttene, og kokosmasse, og bland godt.
Smak til med flytende honning om nødvendig.
Trill små kuler, ca. 1 ts per kule, og rull i kokosmasse.
Kulene oppbevares i kjøleskap eller fryseren.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen