snacks
Daddelkuler med mandler og kokos
Bruk opp julens rester av nøtter og tørket frukt i denne oppskriften på litt sunnere energikuler med dadler, mandler, kokos og nydelig hint av vanilje og kanel!

15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
300 gdadler
150 gmandler (eller andre nøtter)
2 sskokosolje
1 tsvaniljepulver
1 tsmalt kanel
1 klypesalt
3 ssusøtet bakekakao
1 dlkokosmasse
1 ssflytende honning (smak til)
1 dlkokosmasse (til rulling av kulene)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 20 energikuler, avhengig av størrelse.
Del dadlene i to og fjern steinen. Legg dem i varmt vann i 20-30 minutter før bruk for å gjøre dem mykere. Sil av vannet.
Knus nøttene i en foodprocessor, de trenger ikke å være helt finmalte. Sett til side.
Ha dadler og kokosolje i en foodprocessor og kjør til en jevn masse.
Tilsett vanilje, kanel, salt og kakapopulver og bland godt sammen.
Tilsett de finmalte nøttene, og kokosmasse, og bland godt.
Smak til med flytende honning om nødvendig.
Trill små kuler, ca. 1 ts per kule, og rull i kokosmasse.
Kulene oppbevares i kjøleskap eller fryseren.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆