snacks
Hjemmelagede mozzarella sticks med hot tomatdipp
Smeltet ost, knasende sprøtt skall og hot tomatsaus - kan det bli bedre? Friterte mozzarella sticks med hot tomatdipp er kosemat på øverste hylle.

45min / 1t 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
6 porsjoner
Hjemmelagede mozzarella sticks:
450gmozzarella (fast, i blokk)
100ghvetemel
3stkegg
3sshelmelk
200gpanko (tørkede brødsmuler)
1 og en halvtshvitløkspulver
1 og en halvtsløkpulver
1tstørket basilikum
1tstørket oregano
1tstørket persille
1tstørket timian
1 og en halvlvegetabilsk olje til fritering
Hot tomatdipp:
2bokserhele hermetiske tomater
1stkstor sjalottløk
3feddhvitløk
2ssolivenolje
2sssmør
1sstomatpuré
2tssukker
1tschiliflak
1klypesalt
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 12 mozzarella sticks, avhengig av størrelse.
Hot tomatdipp
Kjør de hermetiske tomatene til en jevn blanding med en stavmikser.
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm olje og smør i en gryte over medium varme. Fres sjalottløken til den er gyllen og blank, ca 5-7 minutter. Tilsett hvitløk og stek videre i 1-2 minutter.
Tilsett tomatpuré, sukker og chiliflak. Tilsett tomatene. Skru ned temperaturen og la det småputre i 15-20 minutter. Smak til med salt helt til slutt.
Hjemmelagede mozzarella sticks
Del osten i 1 cm tykke staver. Vend stavene i mel og legg dem over i et dørslag for å riste av overflødig mel.
Pisk egg og melk i en bolle. Sett til side. Bland pankoen med krydderet. Sett til side.
Dypp ostepinnene i eggeblandingen og vend så i pankoblandingen. Press lett rundt pinnene for å feste pankoen.
Dypp ostepinnene i eggeblandingen og pankoen en gang til, og legg på en rist eller fjøl. Sett i fryseren i minimum en time.
Varm oljen til 175 grader i en stor gryte. Bruk gjerne et friteringstermometer. Sjekk om oljen er varm nok ved å dyppe en tresleiv ned i oljen. Det skal bruse og boble i oljen når den er varm nok.
Legg ostepinnene forsiktig ned i oljen, en og en av gangen. Fritér i ca. 2-3 minutter, og vend forsiktig på ostepinnene underveis så de blir jevnt fritert.
Legg dem over på tørkepapir for å renne av seg et par minutter før servering. Server sammen med hot tomatdipp og gjerne litt finhakket gressløk.
Tips!
Ikke legg i for mange ostepinner av gangen når du friterer. Dette vil senke temperaturen på oljen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆