Til hovedinnhold
snacks

Hjemmelagede mozzarella sticks med hot tomatdipp

Smeltet ost, knasende sprøtt skall og hot tomatsaus - kan det bli bedre? Friterte mozzarella sticks med hot tomatdipp er kosemat på øverste hylle.

Hjemmelagede mozzarella sticks med hot tomatdipp servert på marmorplate med et dryss friske urter over.

45min / 1t 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

Hjemmelagede mozzarella sticks:

450gmozzarella (fast, i blokk)

100ghvetemel

3stkegg

3sshelmelk

200gpanko (tørkede brødsmuler)

1 og en halvtshvitløkspulver

1 og en halvtsløkpulver

1tstørket basilikum

1tstørket oregano

1tstørket persille

1tstørket timian

1 og en halvlvegetabilsk olje til fritering

Hot tomatdipp:

2bokserhele hermetiske tomater

1stkstor sjalottløk

3feddhvitløk

2ssolivenolje

2sssmør

1sstomatpuré

2tssukker

1tschiliflak

1klypesalt

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 12 mozzarella sticks, avhengig av størrelse.

Hot tomatdipp

Kjør de hermetiske tomatene til en jevn blanding med en stavmikser.
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm olje og smør i en gryte over medium varme. Fres sjalottløken til den er gyllen og blank, ca 5-7 minutter. Tilsett hvitløk og stek videre i 1-2 minutter.
Tilsett tomatpuré, sukker og chiliflak. Tilsett tomatene. Skru ned temperaturen og la det småputre i 15-20 minutter. Smak til med salt helt til slutt.

Hjemmelagede mozzarella sticks

Del osten i 1 cm tykke staver. Vend stavene i mel og legg dem over i et dørslag for å riste av overflødig mel.
Pisk egg og melk i en bolle. Sett til side. Bland pankoen med krydderet. Sett til side.
Dypp ostepinnene i eggeblandingen og vend så i pankoblandingen. Press lett rundt pinnene for å feste pankoen.
Dypp ostepinnene i eggeblandingen og pankoen en gang til, og legg på en rist eller fjøl. Sett i fryseren i minimum en time.
Varm oljen til 175 grader i en stor gryte. Bruk gjerne et friteringstermometer. Sjekk om oljen er varm nok ved å dyppe en tresleiv ned i oljen. Det skal bruse og boble i oljen når den er varm nok.
Legg ostepinnene forsiktig ned i oljen, en og en av gangen. Fritér i ca. 2-3 minutter, og vend forsiktig på ostepinnene underveis så de blir jevnt fritert.
Legg dem over på tørkepapir for å renne av seg et par minutter før servering. Server sammen med hot tomatdipp og gjerne litt finhakket gressløk.

Tips!

Ikke legg i for mange ostepinner av gangen når du friterer. Dette vil senke temperaturen på oljen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen