snacks
Luftige blinis med røkelaks
Disse små, russiske pannekakene trenger du kun fem billige basisvarer for å lage, men de vil blåse hatten av gjestene dine.

15min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
Blinis:
4dllunken melk
en halvpkfersk gjær
300ghvetemel
2stkegg
1klypesalt
1sssmør til steking
Topping:
1pkrøkelaks
1bokscrème fraîche
1håndfullfrisk dill
1stksitron (i små båter)
Fremgangsmetode
Blinis
Varm 2,5 dl melk til den er lunken, og rør ut den ferske gjæren.
Rør inn ca. halvparten av melet. Dekk til, og la stå i ca. 30 minutter.
Varm resten av melken til den er lunken. Skill eggeplommene fra hvitene, og rør eggeplommene inn i deigen, sammen med den lunkne melken og en klype salt.
Stivpisk eggehvitene, og vend dem forsiktig inn i røren.
La deigen svelle i en halvtime, og stek deretter på middels varme i en stekepanne med litt smør, cirka 1 liten iskremskje per blini.
Servering
 Servér med tynne skiver røkelaks, crème fraîche, en kvast dill og litt frisk sitron.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆