Til hovedinnhold
snacks

Luftige blinis med røkelaks

Disse små, russiske pannekakene trenger du kun fem billige basisvarer for å lage, men de vil blåse hatten av gjestene dine.

Luftige blinis med røkelaks, creme fraiche og frisk dill servert på blå trefjøl.

15min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

Blinis:

4dllunken melk

en halvpkfersk gjær

300ghvetemel

2stkegg

1klypesalt

1sssmør til steking

Topping:

1pkrøkelaks

1bokscrème fraîche

1håndfullfrisk dill

1stksitron (i små båter)

Fremgangsmetode

Blinis

Varm 2,5 dl melk til den er lunken, og rør ut den ferske gjæren.
Rør inn ca. halvparten av melet. Dekk til, og la stå i ca. 30 minutter.
Varm resten av melken til den er lunken. Skill eggeplommene fra hvitene, og rør eggeplommene inn i deigen, sammen med den lunkne melken og en klype salt.
Stivpisk eggehvitene, og vend dem forsiktig inn i røren.
La deigen svelle i en halvtime, og stek deretter på middels varme i en stekepanne med litt smør, cirka 1 liten iskremskje per blini.

Servering

Servér med tynne skiver røkelaks, crème fraîche, en kvast dill og litt frisk sitron.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen