snacks
Luftige blinis med røkelaks
Disse små, russiske pannekakene trenger du kun fem billige basisvarer for å lage, men de vil blåse hatten av gjestene dine.
15min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
4 dllunken melk
en halv pkfersk gjær
300 ghvetemel
2 stkegg
1 klypesalt
1 pkrøkelaks (+ Crème fraîche, dill og sitron til servering)
Fremgangsmetode
Varm 2,5 dl melk til den er lunken, og rør ut den ferske gjæren.
Rør inn ca. halvparten av melet. Dekk til, og la stå i ca. 30 minutter.
Varm resten av melken til den er lunken. Skill eggeplommene fra hvitene, og rør eggeplommene inn i deigen, sammen med den lunkne melken og en klype salt.
Stivpisk eggehvitene, og vend dem forsiktig inn i røren.
La deigen svelle i en halvtime, og stek deretter på middels varme i en stekepanne med litt smør, cirka 1 liten iskremskje per blini.
Serveres med tynne skiver røkelaks, crème fraîche, en kvast dill og frisk sitron.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆