snacks
Røkelakstartar på lompechips
Røkelakstartar er enkelt å røre sammen og er godt som forrett, tapas eller til julefrokosten. Server den på sprøstekte lompechips, og topp med dillmajones.

12min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Lompechips:
1pklomper
2ssolje
Røkelakstartar:
300grøkelaks
en fjerdedelstkagurk
2stkvårløk
1sskapers
en halvtsdijonsennep
en halvstksitron
1klypesort pepper
Dillmajones:
2ssfrisk dill, grovhakket
100gmajones
Fremgangsmetode
Lompechips
Varm stekeovnen til 200 °C.
Del lompene i chipsstore biter. Pensle dem med olje på hver side.
Legg dem på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i 10-12 minutter.
Røkelakstartar
Skjær røkelaks og agurk i små terninger, og vårløk i tynne skiver.
Ha røkelaks, agurk, vårløk og kapers i en bolle.
Smak til med dijonsennep, sitronsaft og nykvernet sort pepper.
Dillmajones
Ha dill og majones i en egnet beholder, og kjør det sammen med en stavmikser.
Fyll dillmajonesen i en pose, knyt igjen, og klipp av litt av det ene hjørnet.
Ved servering
Topp lompechipsen med røkelakstartar og dillmajones.
Tips!
Du kan godt bruke salte kjeks i stedet for lompechips og laks av sashimikvalitet i stedet for røkelaks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆