Til hovedinnhold
snacks

Slik lager du bruschetta etter alle kunstens regler

Å lage bruschetta er enkelt, men for å lage en perfekt bruschetta må du følge alle disse stegene i riktig rekkefølge.

Slik lager du bruschetta etter alle kunstens regler

8min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

10skiverpariser baguette (eller landbrød)

god olivenolje (til pensling)

2feddhvitløk

3stkstore tomater

7stkblader fersk basilikum

nykvernet pepper

maldonsalt

1ssolivenolje (til tomatene)

Fremgangsmetode

Start med tomatblandingen. Det er nok mange som lager tomatblandingen til slutt, men det er den du bør starte med. Det gir nemlig smakene i tomatblandingen tid til å sette seg, og du får en rikere smak.
Fjern tomatkjernene. Når du skal lage tomatblandingen, er det viktig å fjerne kjernene i tomatene. Hvis du ikke gjør det, blir det for mye væske i blandingen som vil gjøre brødet bløtt og vassent.
Del tomatene i to, fjern kjernen og hakk tomatene i biter. Finhakk hvitløksfeddet, og rull basilikumbladene sammen før du finsnitter dem. Bland tomatbiter, hvitløk og basilikum sammen i en bolle, og hell over olivenolje.
Smak til med nykvernet pepper og maldonsalt. La tomatblandingen stå og godgjøre seg i kjøleskapet mens du lager til resten.
Del loffen på skrå. For å få størst mulig overflate til toppingen, bør du skjære loffen på skrå. Hver skive skal være på omtrent 1 centimeter i tykkelse.
Pensle med olivenolje på begge sider. For å få skikkelig sprøtt brød, bør du pensle brødet med olivenolje. Ikke kun på èn side som mange gjør – men på begge sider. Da får du dobbelt sprøhet både på topp og bunn, og slipper en bløt underside på brødet.
Legg brødskivene på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen på 180 grader i 6-8 minutter til de er gylne.
Gnikk med hvitløk. Når skivene er ferdige i ovnen, er det tid for å gi brødet skikkelig hvitløkssmak. Del hvitløksfeddet i to, og gni snittflaten mot overflaten til brødskivene.
Fordel tomatblandingen. Hent tomatblandingen fra kjøleskapet, og fordel den på toppen av brøskivene. Server umiddelbart!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn