suppe
Betasuppe
Å spise en bolle med betasuppe er som å få en varm klem på innsiden. Og hvem vil vel ikke ha det?

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 pkGilde kjøttpølser skinnfri
en fjerdedel stkhodekål
2 stkgulrøtter
en fjerdedel stkkålrot
400 gpoteter
1 stkløk
1 stkpurre
2 ssÄnglamark kyllingfond
1 lvann
1 klypesalt
1 klypepepper
3 stilkertimian
Til servering:
4 stkMors Hjemmebakte Flatbrød
Fremgangsmetode
Kutt pølsene i terninger. Brun raskt i pannen for litt ekstra smak.
Snitt kålen. Skrell og kutt poteter, gulrøtter og kålrot i terninger.
Legg alle grønnsakene i en stor gryte. Tilsett vann, kyllingfond og timian. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er nesten møre, ca. 10-12 minutter. Rør om av og til.
Ha i pølsebitene og purre i skiver. Kok videre i ca. 5 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen varm med flatbrød ved siden av.
Tips!
Smak til med soya og chiliflakes hvis du ønsker mer spice.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆