suppe
Blomkålsuppe med bacon og kantareller
Blomkålsuppe er både raskt, enkelt og godt. Denne oppskriften med bacon og kantareller gir suppen ekstra fylde og smak, og er klar til servering på bare 20 minutter.

15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkblomkål
1 stkløk
8 dlvann
1 og en halv ssÄnglamark kyllingfond
2 dlmelk
125 gkantareller (eller annen sopp)
4 skiverCoop Bacon Skivet
1 sssmør
1 klypesalt
1 klypepepper
1 klypefrisk timian (eller persille)
4 stkMors Hjemmebakte Flatbrød
Fremgangsmetode
Rens blomkålen og del den i mindre buketter. Spar noen små buketter til topping. Grovhakk løken.
Ha blomkålbuketter, løk, vann, kyllingfond og melk i en kjele. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 10-12 minutter.
Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Smak til med salt og pepper.
Rens og del kantareller i biter. Skjær bacon i biter og stek det sprøtt i en panne. Tilsett sopp og smør, og stek videre i et par minutter.
Til slutt kan du steke de små blomkålbukettene sammen med bacon og sopp for ekstra tekstur.
Ha suppen i skåler og topp med bacon-, sopp- og blomkålblandingen. Dryss over friske urter og eventuelt litt revet parmesan. Server med brød eller flatbrød.
Tips!
Topp gjerne med litt revet parmesan
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆