Til hovedinnhold
suppe

Blomkålsuppe med bacon og kantareller

Blomkålsuppe er både raskt, enkelt og godt. Denne oppskriften med bacon og kantareller gir suppen ekstra fylde og smak, og er klar til servering på bare 20 minutter.

Blomkålsuppe med bacon og kantareller servert med et dryss frisk timian i hvit skål med røde striper rundt kanten. Spiseskje på siden.

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkblomkål

1stkløk

8dlvann

1 og en halvssÄnglamark kyllingfond

2dlmelk

125gkantareller (eller annen sopp)

4skiverCoop Bacon Skivet

1sssmør

1klypesalt

1klypepepper

1klypefrisk timian (eller persille)

4stkMors Hjemmebakte Flatbrød

Fremgangsmetode

Rens blomkålen og del den i mindre buketter. Spar noen små buketter til topping. Grovhakk løken.
Ha blomkålbuketter, løk, vann, kyllingfond og melk i en kjele. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 10-12 minutter.
Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Smak til med salt og pepper.
Rens og del kantareller i biter. Skjær bacon i biter og stek det sprøtt i en panne. Tilsett sopp og smør, og stek videre i et par minutter.
Til slutt kan du steke de små blomkålbukettene sammen med bacon og sopp for ekstra tekstur.
Ha suppen i skåler og topp med bacon-, sopp- og blomkålblandingen.
Dryss over friske urter og server med brød eller flatbrød.

Tips!

Topp gjerne med litt revet parmesan

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen