suppe

Fransk løksuppe

Fransk løksuppe er enkel, rimelig og god husmannskost som aldri går av moten. Bruk rester av brød og ost, og lag et herlig suppemåltid.

Fransk løksuppe i keramikkskål, på rund trefjøl. Suppen er toppet med ostegratinert brødskive og fersk timian. Ferske urter og ristet brød i bakgrunnen.

1t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

5stkGul løk i tynne skiver (ca. 800 gram)

2ssolivenolje

2sssmør

1sstørket timian (kan sløyfes)

1 og en fjerdedelgrønnsaksbuljong

1sssitronsaft

2feddfinhakket hvitløk

1stklaurbærblad

en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

4skiverloff (gjerne daggammel)

6ssrevet gulost

Fremgangsmetode

Rens løk og skjær i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin hvis du har det.
Varm opp olje og smør i en stor gryte på middels sterk varme. Ha løk og timian i gryta og la det surre i 20 minutter, til løken begynner å få farge. Rør om underveis.
Tilsett grønnsakbuljong, sitronsaft, finhakket hvitløk og laurbærblad. Kok opp og la suppa småkoke under lokk i 30 minutter. Smak til med salt og pepper
Forvarm ovnen til 225 grader. Skjær bort brødskorpene og rist brødskivene lett i brødristeren, eller stek dem på begge sider i en stekepanne.
Fordel den varme løksuppen over i ildfaste suppeboller. Legg en brødskive på toppen og dryss over revet ost.
Gratiner løksuppen til osten er smeltet og har fått fin farge. Server med en gang.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit