suppe
Fransk løksuppe
Fransk løksuppe er enkel, rimelig og god husmannskost som aldri går av moten. Bruk rester av brød og ost, og lag et herlig suppemåltid.

1t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
5 stkGul løk i tynne skiver (ca. 800 gram)
2 ssolivenolje
2 sssmør
1 sstørket timian (kan sløyfes)
1 og en fjerdede lgrønnsaksbuljong
1 sssitronsaft
2 feddfinhakket hvitløk
1 stklaurbærblad
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
4 skiverloff (gjerne daggammel)
6 ssrevet gulost
Fremgangsmetode
Rens løk og skjær i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin hvis du har det.
Varm opp olje og smør i en stor gryte på middels sterk varme. Ha løk og timian i gryta og la det surre i 20 minutter, til løken begynner å få farge. Rør om underveis.
Tilsett grønnsakbuljong, sitronsaft, finhakket hvitløk og laurbærblad. Kok opp og la suppa småkoke under lokk i 30 minutter. Smak til med salt og pepper
Forvarm ovnen til 225 grader. Skjær bort brødskorpene og rist brødskivene lett i brødristeren, eller stek dem på begge sider i en stekepanne.
Fordel den varme løksuppen over i ildfaste suppeboller. Legg en brødskive på toppen og dryss over revet ost.
Gratiner løksuppen til osten er smeltet og har fått fin farge. Server med en gang.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆