suppe
Gulrotsuppe med ingefær
Kanskje verdens enkleste og diggeste suppe? Gulrot og ingefær spiller sammen like perfekt som et symfoniorkester, derfor er dette en takknemlig suppe å imponere med. Tips! Lag rikelig, for denne forsyner man seg to ganger av.

30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800ggulrøtter
1stkfinhakket løk
2feddrevet hvitløk
3cmrevet ingefær
1ssolje til steking
8dlgrønnsaksbuljong
1stklime (saft og revet skall)
1tssalt
en halvtspepper
2dllettrømme
Fremgangsmetode
Rens gulrøttene og skjær dem i skiver. Finhakk løk og hvitløk, og riv ingefæren.
Fres alt i olje i cirka 5 minutter eller til oljen er blank.
Tilsett buljong og la det småkoke i 15-20 minutter til gulrøttene er møre.
Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med limesaft, salt og pepper.
Server suppen med lettrømme og revet limeskall på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆