suppe
Kremet gulrot- og ingefærsuppe
Høstens aller beste suppe – en herlig, varmende suppe med gulrot, ingefær og kokosmelk. Det er en suppe som metter og er full av smak. Hvis du vil kan du tilsette litt chili. Da får du en mer spicy suppe.
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til gulrotsuppe:
500 ggulrøtter (i skiver)
2 stkløk (finhakket)
2 feddhvitløk (finhakket)
20 gfersk ingefær (finhakket)
30 gsmør eller olje
1 tsmalt spisskummen
1 tsmalt koriander
1 lgrønnsakskraft
1 bokskokosmelk
2 sssitronsaft
1 klypesalt og pepper
Dette trenger du til å toppe suppen med:
2 stksmå gulrøtter
1 tssitronsaft
4 sslettrømme
1 klypeflaksalt
Fremgangsmetode
Fres gulrøtter, løk, hvitløk og ingefær blankt i en panne med smør. Tilsett krydder, salt og pepper.
Ha i buljong og kokosmelk og la det surre til gulrøttene er helt møre, ca. 20 min.
Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Skrubb 1 vanlig gulrot eller 2 små gulrøtter til toppingen og skjær dem i tynne strimler. Bland dem med sitronsaft og litt salt.
Server suppen varm med en skje rømme og en liten håndfull gulrotstrimler på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆