suppe
Langtidskokt kjøttsuppe
Klassisk kjøttsuppe går aldri av moten. Denne langtidskokte kjøttsuppen er både sunn, mettende og smaker aldeles nydelig.

1t 30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
en halvstksellerirot
4stkgulrøtter
en halvstkpurre
1stkløk
600ghøyrygg (med bein)
2stklaurbærblader
2stilkertimian
2stilkerrosmarin
1stkhyssing (ca. 10 cm)
1klypesalt og pepper (smak til )
2ssolivenolje
2feddhvitløk
1lgrønnsakskraft
4stkpoteter (skrelt og delt i terninger)
1pkflatbrød
Fremgangsmetode
Del grønnsaker og kjøtt i terninger. Husk at dette er en suppe, så kjøttstykkene må ikke være for store.
Bind laurbærblader, timian og rosmarin sammen med hyssing. Den skal vippes ut etter at suppen er ferdigkokt.
Salt og pepre kjøttet. Brun det i en gryte med litt olje. Tilsett løken mot slutten slik at den myknes litt.
Finhakk hvitløk. Tilsett alle ingrediensene unntatt potetene. Hell på mer væske slik at kjøtt og grønnsaker dekkes. Kok opp.
Skum av suppen med en øse. Senk temperaturen til medium og sett på lokk. La suppen småkoke i en time eller mer, til kjøttet begynner å slippe beina.
Tilsett potetterningene. La suppen trekke på samme temperatur til kjøttet er mørt.
Server suppen med flatbrød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆