suppe
Minestrone
Minestrone betyr rett og slett en stor og mettende suppe. Start med løk, hvitløk og olivenolje - resten er opp til fantasien, og det du måtte ha i kjøleskapet.

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkløk
2 feddhvitløk
4 ssCoop olivenolje
1 tstørket oregano
1 tschiliflak
1 poseCoop Suppe/Lapskausblanding
8 dlvann
2 sskyllingfond (eller grønnsaksfond)
1 bokshakkede tomater
2 dlCoop Farfalle (pastasløyfer)
1 bokskidneybønner
1 håndfullparmesan
1 klypesalt og pepper
1 håndfullpersille
1 dæsjCoop olivenolje
Fremgangsmetode
Hakk løk og hvitløk og stek i olivenolje på middels varme til løken er myk og blank. Tilsett oregano og ev. tørket chili hvis du ønsker en mer spicy suppe.
Hell på 8 dl vann, kok opp og tilsett fond eller buljongterninger. Ha i suppe- og lapskausblandingen, de hakkede tomatene og pasta.
Kok opp og la småkoke videre i ca. 10 minutter til grønnsakene er møre. Skyll bønnene før du legger dem i, og la trekke i noen minutter til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
Riv over parmesan, risle over litt olivenolje og finhakket persille.
Tips:
Bruk opp restene, minestrone er en perfekt restemiddag
Tilsett pasta eller bønner mot slutten så de ikke blir overkokt
Bruk kraft, ikke bare vann for fyldigere smak
Lag dobbel porsjon, den er enda bedre dagen etter!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆