Til hovedinnhold
suppe

Minestrone

Minestrone betyr rett og slett en stor og mettende suppe. Start med løk, hvitløk og olivenolje - resten er opp til fantasien, og det du måtte ha i kjøleskapet.

Skål med varm minestronesuppe fylt med pasta, bønner og grønnsaker, toppet med persille og revet ost.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkløk

2feddhvitløk

4ssCoop olivenolje

1tstørket oregano

1tschiliflak

1poseCoop Suppe/Lapskausblanding

8dlvann

2sskyllingfond (eller grønnsaksfond)

1bokshakkede tomater

2dlCoop Farfalle (pastasløyfer)

1bokskidneybønner

1håndfullparmesan

1klypesalt og pepper

1håndfullpersille

1dæsjCoop olivenolje

Fremgangsmetode

Hakk løk og hvitløk og stek i olivenolje på middels varme til løken er myk og blank. Tilsett oregano og ev. tørket chili hvis du ønsker en mer spicy suppe.
Hell på 8 dl vann, kok opp og tilsett fond eller buljongterninger. Ha i suppe- og lapskausblandingen, de hakkede tomatene og pasta.
Kok opp og la småkoke videre i ca. 10 minutter til grønnsakene er møre. Skyll bønnene før du legger dem i, og la trekke i noen minutter til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
Riv over parmesan, risle over litt olivenolje og finhakket persille.

Tips:

Bruk opp restene, minestrone er en perfekt restemiddag
Tilsett pasta eller bønner mot slutten så de ikke blir overkokt
Bruk kraft, ikke bare vann for fyldigere smak
Lag dobbel porsjon, den er enda bedre dagen etter!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen