suppe
Minestrone
Minestrone betyr rett og slett en stor og mettende suppe. Start med løk, hvitløk og olivenolje - resten er opp til fantasien, og det du måtte ha i kjøleskapet.

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1stkløk
2feddhvitløk
4ssCoop olivenolje
1tstørket oregano
1tschiliflak
1poseCoop Suppe/Lapskausblanding
8dlvann
2sskyllingfond (eller grønnsaksfond)
1bokshakkede tomater
2dlCoop Farfalle (pastasløyfer)
1bokskidneybønner
1håndfullparmesan
1klypesalt og pepper
1håndfullpersille
1dæsjCoop olivenolje
Fremgangsmetode
Hakk løk og hvitløk og stek i olivenolje på middels varme til løken er myk og blank. Tilsett oregano og ev. tørket chili hvis du ønsker en mer spicy suppe.
Hell på 8 dl vann, kok opp og tilsett fond eller buljongterninger. Ha i suppe- og lapskausblandingen, de hakkede tomatene og pasta.
Kok opp og la småkoke videre i ca. 10 minutter til grønnsakene er møre. Skyll bønnene før du legger dem i, og la trekke i noen minutter til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
Riv over parmesan, risle over litt olivenolje og finhakket persille.
Tips:
Bruk opp restene, minestrone er en perfekt restemiddag.
Tilsett pasta eller bønner mot slutten så de ikke blir overkokt.
Bruk kraft, ikke bare vann for fyldigere smak.
Lag dobbel porsjon, den er enda bedre dagen etter!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
