suppe
Rask gulasj med kjøttdeig
Gulasj er ikke bare nasjonalretten i Ungarn, men den står også i fare for å bli din nye søndagsfavoritt. Denne suppen er full av smak – og utrolig praktisk.

25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1stkgul løk (grovhakket)
2feddfinhakket hvitløk
400gsvinekjøttdeig (1 pakke)
2stkpoteter (i små terninger)
1stkgulrot (i tynne skiver)
2stkselleristenger (i tynne skiver)
1stkrød paprika (i strimler)
en halvstkspisspaprika (søt paprika, i ringer)
2sstomatpuré
2sspaprikapulver
en halvtskarve
1lhønsebuljong
1stklaurbærblad
1tssalt og pepper (smak til)
2ssolje til steking
Fremgangsmetode
Varm litt olje i en gryte, og surr løk og hvitløk blanke. Tilsett svinekjøttdeig, og surr til kjøttet er brunt.
Tilsett poteter og gulrot, og surr i cirka 5 minutter.
Tilsett deretter selleristang og strimlet paprika, og surr videre i 2 minutter.
Rør inn tomatpuré, paprikapulver og karve, og hell over hønsebuljong. Tilsett laurbærblad, og la småkoke i cirka 15 minutter, til grønnsakene er møre.
Smak til med salt og pepper til slutt.
Servér gjerne med brød, smør, og en klatt rømme eller creme fraiche.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆