suppe
Rett i koppen nudelsuppe
Dårlig tid om morgenen, lei av kantinelunsjen eller har du bare lyst på en skikkelig digg lunsj? Her har du løsningen: hjemmelaget rett i koppen-nudelsuppe! Dette er også super restemat.

5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
100grisnudler (eller nudler etter ønske)
1ssgrønn currypaste
2sssoyasaus
en halvtssesamolje
1ssingefær, revet
4stkaromasopp
2stilkervårløk
2stkgulrøtter (små)
1 og en halvdledamamebønner
2stkkyllinglår (grillet)
en halvstklime
2tssesamfrø
1nevefrisk koriander
Fremgangsmetode
Du kan gjerne gjøre klar suppe for to dager av gangen, så lenge det oppbevares kaldt frem til det skal spises.
Kok nudler som anvist på pakken. Avkjøl.
Ha currypaste, soyasaus, sesamolje og raspet ingefær i en krukke eller boks med lokk som tåler kokende vann. Legg nudlene oppå.
Del sopp og vårløk i tynne skiver. Del gulrot i tynne strimler, eller bruk et julienne-jern. Ha over nudlene sammen med edamamebønner.
Plukk kyllingkjøttet fra beinet og legg på toppen av grønnsakene.
Topp med en limebåt, sesamfrø og en håndfull frisk koriander. Sett på lokket og oppbevar kjølig frem til lunsj.
Når du skal spise heller du kokende vann i beholderen, rører rundt for å oppløse currypasten, setter på lokket igjen og lar det stå et par minutter. Så er det bare å nyte en næringsrik, smakfull og fersk rett i koppen nudelsuppe.
Dette er også en utmerket måte å få brukt opp restegrønnsaker og middagsrester på. Da sparer du både miljøet og lommeboka.
Du kan også bruke tynne strimler av squash, selleri, paprika eller rødbeter (obs, da blir suppen rød!). Hiv gjerne oppi de slappe tomatene eller den halve posen spinat du har liggende.
Bruk gjerne rester fra kjøtt- eller fiskemiddagen! Et par reker igjen etter rekemiddagen? Hiv dem oppi! Krydderurter som mynte og koriander smaker også godt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆