suppe
Rød kyllingsuppe med søtpotet
Denne kyllingsuppen med søtpotet er så delikat som sunne middager kan bli. Den milde tomatsmaken går rett hjem hos familiens minste, og suppen går alltid ned på høykant.
20min / 15min forberedelsestid
Ingredienser
4 porsjoner
1 stksøtpotet
2 stkgulrøtter
5 stilkerstangselleri
1 stkgul løk
2 sstomatpuré
3 stkkyllingfileter
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
2 ssolje til steking
8 dlvann
2 stkgrønnsaksbuljongterninger
en halv pottefersk persille
Fremgangsmetode
Kutt søtpotet, gulrot og stangselleri i biter. Grovhakk løk.
Fres grovhakket løk i en varm gryte, tilsett tomatpuré og rør godt.
Hell på vann, ha i buljong og grønnsaker. La koke i ca. 12 min.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Stek filetene i 2 minutter på hver side i en varm stekepanne med olje. Senk varmen og stek videre under lokk i 5 minutter. La filetene hvile i noen minutter og riv dem i grove strimler med to gafler.
Tilsett kyllingen i suppen like før servering, og topp med persille.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆