Til hovedinnhold
suppe

Supper som metter

«Suppe? Det er ikke mat.» Har du hørt den før? Så lenge du ikke koker suppe på en spiker, er det ingen grunn til at du ikke skal bli mett av suppe.

Supper som metter

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til blomkålsuppe med chili, rømme og bacon:

gul løk

hvitløk

chili

blomkål

vann

grønnsaksbuljongterninger

baconskiver

lettrømme

revet ost

rørte tyttebær (etter smak)

Dette trenger du til asiatisk nudelsuppe med torsk:

torskefilet u/skinn og bein

sitrongress

vann

soyasaus

stangselleri

fersk ingefær

rød chili

gulrøtter

eggnudler

frisk koriander

Dette trenger du til kjøttsuppe med grønnsaker og pølser:

løk

hvitløk

solsikkeolje

kjøttkraft

sitronsaft

soyasaus

søt soyasaus (kecap manis)

fennikel

stangselleri

gulrøtter

spisskål

kjøttpølser

salt og pepper (smak til)

Dette trenger du til kremet krepsesuppe med konjakk:

krepsehaler

bacon

sjalottløk

olivenolje

tomatpuré

konjakk

finhakket timian

hvitvin

fløte

smør

fiskebuljong

kajennepepper

Dette trenger du til kremet potetsuppe med pesto og bacon:

olivenolje

bacon

smør

poteter

gule løk

kyllingbuljong

lettmelk

makaroni

pesto

finhakket kruspersille

salt

pepper

revet parmesan

Fremgangsmetode

Slik lager du blomkålsuppe med chili, rømme og bacon
Kutt løk, hvitløkfedd og chili i små biter og fres det i rapsolje i en kjele til det er mykt.
Hell i vannet og la det hele koke opp før du legger i buljongterningene. Når de er oppløst, legger du i den oppdelte blomkålen, og lar det hele småkoke i 10-15 minutter. (Ta opp noen blomkålbuketter som senere brukes til pynt i suppa).
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i blender. La den stå og godgjøre seg på svak varme.
Baconet stekes sprøtt og avkjøles. Deretter klippes det i småbiter.
Hell suppa i boller, legg i blomkålbukettene, dryss på rikelig med revet jarlsbergost, for så å strø baconet over. Ta en klatt med rømme oppå før det hele pyntes med rørte tyttebær.

Slik lager du asiatisk nudelsuppe med torsk

Kok nudlene i en egen kjele. Splitt sitrongresset og bank det med skaftet på en kniv eller lignende.
Skjær ingefær og chili i tynne skiver, og kok opp med vann, soyasaus, sitrongress og selleri. La trekke i 2 minutter.
Skjær torsk i serveringsstykker og tilsett i suppen sammen med gulrøtter. Legg på lokk, og la trekke i 10 minutter.
Ta torsken ut av suppen og legg til side. Bland nudlene i.
Ha i rikelig med frisk koriander og server med torsken ved siden av eller anrett den på toppen av nudlene.

Slik lager du kjøttsuppe med grønnsaker og pølser

Hakk løk og hvitløk, og fres i olje i en gryte. Hell over kraft, soyasaus, sitronsaft, laurbærblad og kok opp.
La det småkoke mens du kutter opp grønnsakene i biter. Ha grønnsakene i suppen fortløpende. Smak til kraften med salt og pepper. Del pølsene i skiver og ha i suppen.
Kok noen minutter eller til pølsene er gjennomvarme.

Slik lager du kremet krepsesuppe med konjakk

Om du ikke har kjøpt bacon i terninger, skjær opp.
Stek først baconet i gryta med olivenolje. Tilsett så krepsehalene og brun dem litt. Hell så på hvitvin og fiskebuljong. Så har du i finhakket sjalottløk, timian og kajennepepper oppi gryta.
Så er det fløten og konjakken sin tur, etterfulgt av tomatpuré. Rør godt og la det småkoke til det blir skikkelig tykt.
Rett før servering har du en spiseskje smør oppi gryta og rører det forsiktig inn.

Slik lager du kremet potetsuppe med pesto og bacon

Del baconet i små biter og stek det i olivenolje. Tilsett poteter i terninger, finhakket løk og smør under omrøring. Tilsett så buljong og melk, kok opp og la det småkoke i 10 minutter.
Tilsett makaroni og la det koke til makaronien er mør, cirka 3-4 minutter.
Tilsett fløten og la småkoke noen minutter til. Tilsett pesto og finhakket persille eller server det ved siden av.
Smak til med salt og pepper. Topp suppa med litt revet parmesan.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆