suppe
Tradisjonell ertesuppe med salt svineknoke
Tradisjonell ertesuppe er perfekt å lage når det er mange rundt middagsbordet. Ertesuppe med salt kjøtt er enkel, raus og kjempegod mat som metter lenge.

3t 30min / 12t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
300ggule erter (tørkede)
1 og en halvkglettsaltet svineknoke
2stkgul løk (finhakket)
2stilkerfersk timian
2stklaurbærblad
1stkgrønnsaksbuljongterning
2lvann
500gsellerirot (i terninger)
4stkgulrot (i terninger)
1stkpurre (i ringer)
1tssalt og pepper (smak til)
1sshakket bladpersille (til servering)
Fremgangsmetode
Legg ertene i en stor bolle og dekk godt med vann. La ertene bløtlegges natten over.
Hell av vannet på ertene. Ha svineknoke, utvannede erter, løk, timian, laurbærblad og buljongterning i en stor gryte. Hell over vann og kok opp.
Senk temperaturen og skum godt av i starten for å få en klar suppe. La deretter alt trekke under lokk i ca. 3 timer.
Tilsett sellerirot, gulrot og purre når det gjenstår 30 minutter av koketiden.
Løft ut svineknoken og rens kjøttet. Legg kjøttet tilbake i suppen og smak til med salt og pepper om det er nødvendig.
Dryss over litt finhakket bladpersille og server ertesuppen sammen med flatbrød og smør.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆